asztalitenisz

2019.04.29. 17:54

A Szekszárd nyerte a rangadót és megnyerte az alapszakaszt

Rónai Gábor

Fotó: MW (archív)

A Szekszárd AC 7:0-ra verte a Budaörs csapatát a női asztalitenisz Extra Liga hétfői rangadóján, ezzel eldőlt, hogy a SZAC jut első helyen a Final Fourba. Az előző három kiírást megnyerő szekszárdiaknál Madarász Dóra, Tetyana Bilenko és Ruta Paskauskiene is két-két egyéni győzelmet jegyzett, illetve győzött a Madarász, Paskauskiene páros is.

A budaörsiek a Pergel Szandra, Lovas Petra, Fazekas Mária trióval, azaz a legerősebb sorukkal álltak asztalhoz, de így is csak öt játszma megnyerésére futotta az erejükből. A két csapat korábbi két mérkőzése egyaránt 5:5-ös döntetlennel fejeződött be. A SZAC alapszakasz-győztesként kiemelt és kedvezményezett lesz a négyes döntőben, ami azt jelenti, hogy mindegyik ellenfelükkel szemben elég számukra öt parti megnyerése a végső győzelemhez.

A Szekszárd AC kedden a megyeszékhely sportcsarnokában a Klubcsapatok Szuperligája döntőjének visszavágóján áll asztalhoz az osztrák Linz AG Froschberg ellen – az első meccset 6:3-ra a szekszárdiak nyerték meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!