kosárlabda

2019.04.16. 10:33

Eldebrink nélkül kell megszerezni az ötödik helyet

Rónai Gábor

Fotó: Makovics Kornél (archív)

Távozott az Atomerőmű KSC Szekszárd NB I-es női csapatától Frida Eldebrink. A svéd légiós és a klub közös megegyezéssel bontott szerződést, így a hátvéd már a ma esti, NKE-Csata elleni hely­osztón sem lesz ott a pályán a hazai együttesben.

Frida Eldebrink a DVTK elleni bajnokin szenvedett komoly térdsérülést, amelyből mind a mai napig nem tudott felépülni. A Győr elleni negyeddöntős párharcban is csak keveset tudott játszani, a mindent eldöntő harmadik összecsapáson például a második félidőben nem is tudta pályára küldeni őt Djokics Zseljko vezetőedző.

„A Győr elleni negyeddöntő párharc elvesztése után a szakvezetéssel közösen áttekintettük a bajnoki évad hátralévő részére vonatkozó legfontosabb feladatokat és prioritásokat. Leültünk Fridával is, aki elmondta, nincs olyan egészségi állapotban, hogy magas szinten segíteni tudjon a csapatnak, ezért közösen úgy döntöttünk, hogy nélküle fejezzük be a szezont. Frida mind támadásban, mind pedig védekezésben alapembere volt az idei csapatnak, ezért a kiesése a lehető legrosszabbkor jött – nyilatkozta a klub honlapján Szabó Gergő ügyvezető igazgató.

„A csapattársaimmal és a klubbal szemben is az a legkorrektebb, ha hazautazok. Sajnos nincs olyan állapotban a térdem, hogy tudjam hozni a saját magam és a klubvezetés által elvárt színvonalú játékot. Köszönöm a klubvezetésnek az idei évet, egy nagyon profi klubot ismertem meg a KSC-ben. Sok helyen játszottam már karrierem során, de sehol sem éreztem magam ilyen jól, mint itt Szekszárdon” – mondta búcsúzóul Frida Eldebrink.

Az 5–8. helyért ma Szekszárd–Csata (18) és PEAC–Cegléd (19) meccseket rendeznek.

A második meccseket pénteken játsszák. A két továbbjutó folytathatja majd az ötödik helyért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!