Atlétika

2019.04.24. 20:05

Három első helyezést értek el Gödöllőn a Tolna megyei versenyzők

Balázs László

Forrás: Shutterstock

Fotó: Illusztráció

Első lett a Gödöllőn megrendezett diákolimpiai mezeifutó országos döntő II. korcsoportjában a szekszárdi Baka István iskola tanulója Felkl Dominik, ezzel az intézmény első ilyen címét nyerte a Pest megyei városban.

Enyedi Attila testnevelő tanár és Szőke Gergő edző tanítványa eleinte az élbolyban „utazott”, majd robbantott, s mivel a többiek nem mentek vele, nagy fölénnyel, 30-40 méteres előnnyel elsőként ért célba a kétezer méteres versenyen (06:44.4). A repülőtéren lebonyolított eseményen ezúttal a szél sem zavarta a futókat, így nagyon jó kis futamokat láthattak az érdeklődők. Dominik egy sportos család középső gyermeke, bátyja, a hetedikes Benjámin szintén atletizál, ő IV. korcsoportban sarokproblémával küszködve ért célba.

A megméretésen több Tolna megyei iskola képviseltette magát. A III. korcsoportban a Dombóvári Szent Orsolya Rendi Gárdonyi Géza Katolikus Általános Iskola öttagú leány csapata szintén aranyérmes lett. Egyéniben Szalay Zórának és Zemán Zórának köszönhetően kettős dombóvári siker született.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!