Női futsal

2019.05.11. 07:00

Egyetlen lépésre vannak a bajnoki döntőtől

Rónai Gábor

Fotó: Makovics Kornél

Hajdúböszörményi 3–1-es sikerével életben tartotta döntőbe jutási esélyeit a Szekszárd FC. Micskó Márk csapata szombat este (18 óra) a szekszárdi városi sportcsarnokban vívhatja ki a fináléba kerülést. Fontos rögzíteni, hogy ezúttal tényleg saját közönsége előtt szerezheti meg a fontos győzelmet a Szekszárd, amely az első meccset „albérletben”, a bonyhádi sportcsarnokban vívta, s kapott ki akkor 2–0-ra a HTE csapatától.

„Nagyszerű mérkőzést játszottunk Hajdúböszörményben, azt játszottuk, amire készültünk – nyilatkozta Micskó Márk, a szekszárdiak vezetőedzője. – Mindenképpen szeretnénk döntőbe jutni, ezért nem volt más választásunk a bonyhádi vereség után, mint menekülni a győzelembe. Továbbra sem könnyű a helyzetünk a sérült játékosok miatt. Ennek ellenére erősek vagyunk, csapatként és ésszel kell játszanunk szombaton, úgy, ahogy tettük azt a második összecsapáson. Biztos vagyok benne, hogy a lányok mindent megtesznek majd a sikerért, és a fináléba kerülésért. Büszke vagyok rájuk, megérdemlik, hogy miattuk teljen meg a városi sportcsarnok. Koncentrált és impresszív játékra lesz szükség, ha döntőbe akarunk jutni a HTE ellen” – fogalmazott a szekszárdiak szakvezetője.

Ganczer Hajnalkáék esélyeit növeli, hogy az előző mérkőzésen piros lappal kiállított Pádár Anita nem léphet pályára a vendégeknél, ugyanakkor nagy kérdés, hogy a kisebb-nagyobb sérüléssel bajlódó szekszárdiak közül kik lehetnek ott a parketten...

Női NB I, az elődöntőben, 3. mérkőzés: Szekszárd FC–Hajdúböszörményi TE. Szekszárd, városi sportcsarnok, szombat, 18 óra.

Nagy bravúr kell

A WSH-Palmfood Tolna-Mözs csapatát is egy lépés választja el a döntőtől, igaz nekik az idegenben, az Astra „otthonában”, Szigetszentmiklóson kellene kivívniuk a továbbjutást. A tolnaiaknak egyszer már összejött a bravúr, az elődöntő első meccsén, szintén idegenben 4–3-ra győztek, de aztán a múlt vasárnapi hazai találkozón súlyos vereséget (8–1-re nyertek a vendégek) szenvedtek. Az elődöntős párharc 3. találkozója szombaton 20 órakor kezdődik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!