labdarúgás

2019.05.22. 07:00

Közös megegyezéssel távozott Csertői Aurél

Berg Sándor

Fotó: Makovics Kornél

Öt és fél év után közös megegyezéssel távozott a Paksi FC élvonalbeli csapatának éléről Csertői Aurél. Az 53 éves szakember személyében az NB I-es mezőny második leghosszabb ideig regnáló vezetőedzője állt fel a kispadról (nála csak az Újpest szerb trénere, Nebojsa Vignjevics dirigálja régebb óta ugyanazt a csapatot).

„Klubunk és Csertői Aurél közös megegyezéssel szerződést bontott. A kiváló szakembernek sokat köszönhetünk, hiszen 2014. január 9-én nehéz helyzetben vette át együttesünket (...) Azóta eltelt 1958 nap és 187 meccs, ez idő alatt stabil középcsapattá emelte gárdánkat, valamint ennél hosszabb időszakot senki nem töltött el a kispadunkon” – írja a paksi egyesület hivatalos közleményében, egyben megköszönve a vezetőedző eddigi munkásságát.

A győri származású tréner a 2013/2014-es idény felénél vette át a PFC irányítását Horváth Ferenctől, és az akkor a kiesés szélén álló csapatot előbb a tizenegyedik helyig vezette, majd két-két ötödik és hetedik hely után a hétvégén zárult szezont a nyolcadik pozícióban fejezte be.

A két dátum közt eltelt időszak alatt a 187 tétmérkőzésből hatvannyolc alkalommal győztesen hagyták el a pályát a paksiak, 54 döntetlen mellett 65 találkozót elveszítve.

A hírrel kapcsolatban kerestük Haraszti Zsolt ügyvezetőt, de a hivatalos közleménynél bővebben nem szerette volna kommentálni a történteket.

A Paksi FC kilenc győzelemmel, valamint 12-12 döntetlennel és vereséggel a nyolcadik helyen zárta az OTP Bank Liga idei szezonját, s készülhet sorozatban a tizennegyedik élvonalbeli idényére – immáron új edzővel.

Böde visszatér?

Böde Dániel menedzsere, Stijacic Radovan a Bors című bulvárlapnak megerősítette a Nemzeti Sport Online hétfői értesülését, mely szerint a csatár, amennyiben valóban távozik a Ferencvárostól, úgy nevelőegyesületéhez, a Paksi FC-hez szerződhet. „Számára csak a Fradi és a Paks létezik, mert ebben a két klubban érzi otthonosan magát. Dani döntéseit sosem a pénz, hanem az érzelmei határozzák meg” – mondta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!