Küzdősport

2019.06.07. 18:08

Combat Wrestling: Tamásiban jártak a legjobbak

Tizenkilenc éremmel zártak a Tamásiban megrendezett Combat Wrestling Európa-bajnokságon a Tolna megyei indulók.

Rónai Gábor

Fotó: TN

Nagy érdeklődés mellett rendezték meg a tamási Vályi Péter iskola sportcsarnokában a szezon egyik legrangosabb eseményét. A magyar versenyzők mellett olasz, máltai és román harcosok érkeztek a városba, hogy döntsenek az Eb-érmek sorsáról. A három Tolna megyei egyesület, a vendéglátó tamási Aranyszarvas KHSE, valamint a szekszárdi Hikari Aikido Egyesület és az MMA Maori Team sportolói remekül megállták a helyüket, és szép számmal gyűjtötték az érmeket, egy híján húszat szerezve.

Eredmények

Férfiak, felnőtt, 62 kg: 3. Székely Endre (Hikari Aikido Egyesület). 82 kg: 2. Gujás Bence (Hikari Aikido Egyesület). 90 kg: 2. Tóth Máté (MMA Maori Team). 100 kg: 2. Babos Csaba (Aranyszarvas KHSE), 3. Takács Bendegúz (Hikari Aikido Egyesület). +100 kg: 3. Székely Ferenc (Hikari Aikido Egyesület).

Veterán, 68 kg: 2. Rőfi Gyula (Hikari Aikido Egyesület). 82 kg: 3. Csizmadia György (Aranyszarvas KHSE). 100 kg: 2. Vas Krisztián (MMA Maori Team). Veterán abszolút: 2. Szőts Gábor (Aranyszarvas KHSE).

Gyerek, U10-es korosztály: 1. Kandi Levente (Aranyszarvas KHSE), 2. Cseresznyés Mór (Aranyszarvas KHSE). U19-es korosztály: 1. Leimszider Laura (Aranyszarvas KHSE), 2. Halász Márk (Aranyszarvas KHSE), 3. Vörös Rebeka (Aranyszarvas KHSE).

Nők, felnőtt, 62 kg: 1. Varga Ráhel (Hikari Aikido Egyesület), 2. Thuróczy Mariann (Aranyszarvas KHSE), 3. Noszek Virág (Aranyszarvas KHSE). Felnőtt abszolút: 2. Varga Ráhel (Hikari Aikido Egyesület).

Elégedett volt a rendezéssel a FICW elnöke

Nagyon tetszett a japán központú nemzetközi szervezet, a FICW elnökének, a bolgár Ivajlo Ivanovnak a tamási kontinensverseny – mondta el lapunknak Szőts Gábor főszervező, aki a magyar válogatott kapitánya és edzője is volt a megmérettetésen. Szőts szerint a magyar csapat – benne a megyei indulókkal – remekül helytállt, ami biztató a jövő őszi, szintén Magyarországon sorra kerülő Combat Wrestling világbajnokság előtt. Elárulta azt is, hogy jövő év tavaszán, amolyan főpróbaként Szekszárdon is rendeznek egy professzionális versenyt, ezáltal is népszerűsítve a szabad fordításban harci birkózásnak nevezett sportágat, amelyben fojtással is feladásra lehet kényszeríteni az ellenfeleket.

Borítóképünkön: Varga Ráhel (szemből) arannyal és abszolút ezüsttel zárt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!