atlétika

2019.07.09. 07:55

A vb-bronzérmes Baji Balázs vezényelt edzést Szekszárdon

A világbajnoki bronzérmes vendég toppant be tegnap délután a szekszárdi sporttelepen zajló atlétikai táborba. Baji Balázs meg is dolgoztatta a növendékeket.

Rónai Gábor

20190708 ,Szekszárd ,Baji Balázs futás oktatást adott a diákoknak a szekszárdi sportpályán. fotós: Makovics Kornél Tolnai Népújság

Fotó: Makovics Kornél

Harmincnégy hét és tizenkét év közötti fiatal várta a szekszárdi sportcentrum atlétikai pályáján a 2017-es londoni vb-n harmadik Baji Balázst. A Bp. Honvéd gátfutóját Scherer Tamás, a tábor vezetője hívta meg, s mivel műtétje után lábadozik, örömmel igent is mondott az invitálásra.

„Még februárban sérültem meg, két műtéten is átestem, de szerencsére jó ütemben halad a felépülésem, már a könnyű edzéseket is elkezdhettem – mondta Baji Balázs. – Annyira azért nincs rendben a térdem, hogy bemutatót tarthassak a fiataloknak, de örömmel jöttem, és jó érzéssel tölt el, hogy ilyen sokan atletizálnak ebben a táborban.”

Baji Balázs a magyar futóatlétika első érmét szerezte két éve az angol fővárosban, a 13,28-as idejével harmadik lett 110 méter gáton. Aztán a Tajpejben rendezett Universiadén aranyérmet akasztottak a 30 éves futó nyakába.

„Attól az időtől még nagyon messze vagyok, sokat kell még dolgoznom, hogy arra a szintre jussak, amelyen a londoni világbajnokságon voltam – folytatta Baji Balázs. – Még messze a visszatérésem, ha minden jól alakul, akkor a jövő év eleji fedettpályás versenyeken rajthoz állhatok.”

Baji így értelemszerűen az év egyik legjobban várt atlétikai versenyén, a Gyulai István Memorial Atlétikai Magyar Nagydíjon sem állhat rajthoz, szurkolóként, megfigyelőként azonban ott lesz Székesfehérváron, a lelátón.

„Bombaerős mezőny áll rajthoz 110 méter gáton, a férfiaknál és a nőknél egyaránt. Biztos vagyok benne, hogy világszínvonalú verseny lesz, és remek eredmények fognak születni” – tekintett előre a mai viadalra, amelyen mások mellett a jamaikai Omar McLeod, Rio olimpiai bajnoka, London világbajnoka (Baji egyik legyőzője) is rajthoz áll.

Baji Balázs számára nemcsak a londoni bronz miatt emlékezetes a 2017-es év, ekkor szerezte meg ugyanis állatorvosi diplomáját, s azóta a sport mellett praktizál.

„Egyelőre jól össze tudom egyeztetni a kettőt – folytatta a budapesti Állatorvostudományi Egyetem munkatársaként dolgozó atléta. – Természetesen a sport utáni életemre gondolva végeztem el az állatorvosi szakot. Persze még nem szeretnék visszavonulni, azt gondolom, hogy négy-öt évem még van az atlétikában. Bízom benne, hogy sikerül még egyszer olyan magasságokba eljutnom, mint Londonban” – zárta Baji.

A Szekszárdi Sportközpont atlétikai tábora péntekig tart, s az atlétika valamennyi szak­ában kipróbálhatják magukat a gyerekek.

Borítókép: Baji Balázs (szürke pólóban) búcsúzóul egy közös képre is összeállt a tábor résztvevőivel és az edzőkkel

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!