íjászat

2019.08.13. 20:10

A legmelegebb napokon is kézbe veszik az íjaikat

Nyáron sem áll meg az élet az Alisca Nyilai Íjász Egyesület háza táján. A szekszárdi klub tagjai a legforróbb napokon is kézbe veszik íjaikat.

Berg Sándor

Forrás: Beküldött kép (archív)

A szekszárdi egyesület a honi szövetséggel karöltve kétnapos 3D Grand Prix-versenyt szervezett júliusban. A versenyt Román Péter vezetőbíró nyitotta meg. Az első napon nehéz terepen próbálhatták ki tudásukat a versenyzők, de a pálya nehézsége és a hőség is komoly kihívások elé állította őket. Másnap már kissé hűvösebb idő és lankásabb pálya várta az indulókat, de ez korántsem jelentett könnyebbséget.

A díjkiosztón Szedlár János, a Magyar Íjász Szövetség alelnöke mondott köszönő és köszöntő beszédet, az elismeréseket Ács Rezső, Szekszárd polgármestere adta át a díjazottaknak. A ceremónián jelen volt Nagy Gábor az Eleven Íjász Központtól a verseny főszponzoraként.

Július közepén Segesden és Hosszúhetényben, a Dél-Dunántúli Régiós Pályaíjász Bajnokságon versengtek az Alisca nyilasai. A somogyi községben három fiatal versenyzővel képviseltette magát szekszárdi egyesület. Az év jó tanulója-jó sportolója díjban részesült Wehovszky Kíra Tícia mellett Bencze Gábor és Schmidt György egyaránt első helyet szerzett.

A régiós bajnokság következő állomáshelyének Hosszúhetény adott otthont. A XV. Szent István Kupának is nevezett megmérettetésen szép számú csapattal képviselte magát az Alisca, ahol hét első (Barta Nikolett, Barta Viktória, Wehovszky Kíra Tícia, Andrékovics Balázs, Dudás József, Müller Olivér, Schmidt György), valamint két-két második (Lehőcz Bulcsú, Marjai Pál) és harmadik (Berlinger Sándor, Marjai Péter) helyet kaparintottak meg. Balogh József, Keszler István és Müller György negyedik, Forray Máté Robin ötödik helyet végzett.

A hónap végét a Történelmi Íjász OB-NB Kvalifikációs verseny, illetve egy 60 lövéses rendhagyó pályás VATA-viadal, egy speciális éjszakai íjászpárbaj, valamint egy 30 célos verseny zárta. A megpróbáltatásokon három aliscás vett részt: Németh Réka Anna két versenyen két aranyéremmel, Horváthné Barinkai Zsuzsanna két negyedik, egy ötödik és egy hetedik helyet szerzett, Horváth Tamás pedig két ezüsttel és egy bronzzal, valamint egy negyedik hellyel zárt.

A nyár utolsó hónapját a felsőtárkányi 3D országos bajnokság nyitotta, ahol Andrékovics Balázs második, Török Hanna Vanda és Juhász Márton harmadik, Török István Szilárd negyedik, Juhász László tizenegyedik lett. Andrékovics ezüstérmével a 2019-es Grand Prix-sorozat bajnoka lett!

A Kiliti Íjász és Szabadidő Egyesület által megrendezett Töreki Örömíjász Versenyen két aliscás is dobogóra állhatott, Müller Olivér a legfelső, Foray Máté Robin a legalsó fokára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában