labdarúgás

2019.08.13. 07:30

Hahn János bízik benne, hogy lökést ad ez a siker

Hahn János két gólja is kellett ahhoz, hogy a Paksi FC megszerezze idénybeli első győzelmét az OTP Bank Liga idei kiírásában. A fiatal támadó reméli, ez a siker lökést ad a csapatuknak egy sikeres szezonhoz.

Berg Sándor

Fotó: Mártonfai Dénes

„A regeneráló edzést letudtuk még vasárnap a mérkőzés után, így ma pihenőt kaptunk a mestertől” – mondta Hahn János, a paksiak 24 éves támadója, aki így megnyugtatott minket, nem kap fejmosást a telefonhasználat miatt Tomiszlav Szivics vezetőedzőtől.

Hogy az új szabályok közrejátszanak-e abban, hogy az atomvárosiak vasárnap szinte leiskolázták a tavalyi negyedik Budapest Honvédot, nem tudni. Az azonban biztos, hogy a vajdasági szakember érkezésével valami megváltozott Pakson, ugyanis régen játszott ilyen fölényben a zöld-fehér alakulat.

„Én is úgy éreztem a pályán, hogy 75 percig kezünkben volt a mérkőzés, és ha az utolsó negyedórában tovább uraltuk volna a középpályát, akkor a vége sem így alakult volna. Nem volt tudatos a visszaállásunk, a Honvéd nagyon nyomott a végén, de előtte jól és eredményesen is játszottunk, úgyhogy a három pontunk nem forgott veszélyben” – fogalmazott Hahn János, aki csapata második és harmadik találatát szerezte a 3-1-es győzelmet hozó mérkőzésen.

Böde Dániel sérülés miatt csak az utolsó percekre állt be, így a támadóknak egymás között kellett elosztaniuk a csatár erényeit. Könyves Norbertnek az előkészítésben, Hahnnak a befejezésben kellett jeleskednie – tették ezt eredményesen.

„A széleken akartuk megverni a kispestieket, és beadásokból veszélyeztetni a kapujukat. Akár több gólt is lőhettünk volna, és akkor az utolsó periódus sem így sikerült volna valószínűleg. Remélem, ezzel a győzelemmel elindulunk egy olyan úton, amely sikerekkel van kikövezve” – jegyezte meg a tavaly kilenc találattal házi gólkirályi címet szerző támadó.

A Paks ezzel a sikerével a negyedik helyen várja a szombati, Újpest elleni folytatást.

„Remélem, ez a győzelem akkora lökést ad a csapatnak, ami kitart hétvégéig, ahol majd egy újabb következik” – bizakodott Hahn, hozzátéve, két mérkőzés után messzemenő következtetéseket kár lenne levonni, de bízik egy sikeres szezonban, amelynek a végén akár a dobogóra is felállhatnak.

Paksi FC–Bp. Honvéd 3-1 (2-0)

OTP Bank Liga, 2. forduló. Paks, 2200 néző. Vezette: Karakó (Albert I., Geor­giou). Paksi FC: Holczer – Osváth, Lenzsér, Fejes A., Szabó J. – Hahn (Windecker, 80.), Bartha, Papp K., Balogh B., Remili (Cseke, 67.) – Könyves N. (Böde D., 87.). Vezetőedző: Tomiszlav Szivics. Bp. Honvéd: Berla – Batik, Kamber, Lovric – Uzoma, Ikenne-King, Moretti (Moutari, 75.), Banó-­Szabó, Kukoc (Egerszegi, 58.) – Kulacs (Cipf, 58.), N’Gog. Vezetőedző: Giuseppe San­nino. Gólszerzők: Hahn (45+1., 63.), Remili (35.), illetve Moutari (75.).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!