labdarúgás

2019.08.14. 11:18

Királyházi mindent vitt, a szakmai díj is az övé lesz

Királyházi Bencét, a Tolna VFC volt, a Szekszárdi UFC jelenlegi futballistáját választották a tavaszi szezon legjobbjának a megyei élvonalbeli csapatokat az előző idényben irányító edzők.

Rónai Gábor

Fotó: Makovics Kornél

Ilyen sem volt még! Királyházi Bence alig egy hónapja nyerte meg a Tolnai Népújság és a teol.hu oldal közönségszavazását, most pedig a megye egyes csapatok edzői (volt edzői) is a tolnai szélsőre voksoltak, amikor arra kértük őket, hogy a tavaszi válogatottból nevezzék meg a három legjobbat.

Az edzők saját játékosukra nem szavazhattak, a győztesnek három, a másodiknak kettő, a harmadiknak pedig egy pontot adtunk. Így jött ki a végeredmény, amely szerint a 22 éves középpályás kapja majd lapunk közönségdíját és a megyei futballszövetség által felajánlott szakmai díjat is.

Királyházi Bencét a tizenegy edzőből hét nevezte az első három hely valamelyikére, ennyi szavazatot egyik játékos sem kapott mellette. Két edző tette az első, kettő a második, három pedig a harmadik helyre, így összesen 13 ponttal nyerte a szavazást.

A második helyen a Szedresi SE védője, Erdélyi Péter végzett, aki szintén két első hellyel büszkélkedhet, illetve egy szakember a második, egy pedig a harmadik helye tette.

A képzeletbeli dobogó harmadik fokára hárman állhattak fel: a bonyhádi Völgyi Péter, a tamási Jammeh Haruna és a dunaföldvári Farsang Patrik egyaránt 8-8 pontot szerzett a helyezéseik alapján.

Mint arról korábban már beszámoltunk, a közönségszavazásra összesen 963 szavazat érkezett, Királyházi Bencére itt 463-an szavaztak, ami az összes voks 48 százalékát tette ki. A második helyen a bonyhádiak védője, Völgyi Péter végzett, ő a voksok 13 százalékát gyűjtötte be (124 szavazat), míg a képzeletbeli dobogóra a szedresiek kapusa, Farkas Máté állhatott fel 95 szavazattal (10 százalék).

Az őszi szezonban a megyei I. osztály közönségdíjasa Bodó József, a Majosi SE védője volt, a szakmai díjat pedig Jammeh Harunának, a tamásiak gambiai származású, NB I.-ben is megfordult támadójának ítélték oda a szakemberek.

Így szavaztak a megyei I. osztályú csapatoknál dolgozó szakemberek

Köllő Roland, Bonyhád Völgység LC: 1. Erdélyi Péter (Szedresi SE), 2. Királyházi Bence (Tolna VFC), 3. Balogh Szabolcs (Dombóvár FC).

Buzás Attila, Tolna VFC: 1. Farsang Patrik (Dunaföldvár FC), 2. Udvardi Dániel (Bonyhád VLC), 3. Erdélyi Péter (Szedresi SE).

Jammeh Haruna, Tamási 2009 FC: 1. Szekeres Dániel (Dombóvár FC), 2. Völgyi Péter (Bonyhád VLC), 3. Farsang Patrik (Dunaföldvár FC).

Kardos Ernő, Dombóvár FC: 1. Völgyi Péter (Bonyhád VLC), 2. Jammeh Haruna (Tamási 2009 FC), 3. Királyházi Bence (Tolna VFC).

Tihanyvári László, Majosi SE: 1. Szekeres Dániel (Dombóvár FC), 2. Fellai József (Dombóvár FC), 3. Királyházi Bence (Tolna VFC).

Hagymási Zoltán, Dunaföldvár FC: 1. Völgyi Péter (Bonyhád VL), 2. Királyházi Bence (Tolna VFC), 3. Szekeres Dániel (Dombóvár FC).

Rikkers Péter, Szedresi SE: 1. Királyházi Bence (Tolna VFC), 2. Farsang Patrik (Dunaföldvár FC), 3. Jammeh Haruna (Tamási 2009 FC).

Máté Roland, Tevel Medosz SE: 1. Királyházi Bence (Tolna VFC), 2. Jammeh Haruna (Tamási 2009 FC), 3. Fellai József (Dombóvár FC).

Brecska László, Bátaszék SE: 1. Farkas Máté (Szedresi SE), 2. Farsang Patrik (Dunaföldvár FC), 3. Királyházi Bence (Tolna VFC).

Szabó Tibor, Kakasd SE: 1. Erdélyi Péter (Szedresi SE), 2. Jammeh Haruna (Tamási 2009 FC), 3. Balogh Szabolcs (Dombóvár FC).

Váli Roland, Kölesdi SE: 1. Farkas Máté (Szedresi SE), 2. Erdélyi Péter (Szedresi SE), 3. Jammeh Haruna (Tamási 2009 FC).

A megyei II. osztályú bajnokság szakmai szavazásának végeredményét a Tolnai Népújságban és portálunkon is csütörtökön tesszük közzé.

Királyházi Bence

Négy alkalommal szerepelt a tavaszi szezon válogatottjában a 22 éves középpályás, aki alapembernek számított a 2018/2019-es ezüstérmes, egy évvel korábban pedig bajnoki címet nyerő Tolna VFC-ben. Tavasszal 12 meccsen kapott lehetőséget Buzás Attila edzőtől, nyolc alkalommal kezdőként, négyszer pedig csereként léphetett pályára. A szezonbeli öt góljából hármat tavasszal szerzett, betalált a Bátaszék SE, a Kakasd SE és a Szedresi SE együttesének.

Erdélyi Péter

Szintén négy alkalommal kapott helyet a tavaszi válogatottban a Szedresi SE belső védője, aki nélkül évek óta elképzelhetetlen a csapat összeállítása. A 29 éves futballista parádés idényen van túl, hiszen a 27 találkozón, amin szerepelt, 14 gólt is szerzett, ezzel a megye leggólerősebb védője lett. Tavasszal 13 meccset játszott, valamennyit kezdőként. Tíz gólt ért el, s duplázott a Kölesdi SE, a Kakasd SE és a Dunaföldvár FC elleni meccseken.

Holtversenyben

Hárman, Jammeh Haruna, Völgyi Péter és Farsang Patrik állnak a képzeletbeli dobogó harmadik fokán. Haruna tavasszal 12 meccsen játszott a Tamásiban, és 13 gólt lőtt, végül 28 találattal gólkirály is lett. Völgyi Péter szintén 12 meccsen kapott lehetőséget a bonyhádi gárdában, ezeken 6 gólt is elért. Farsang Patrik pedig mind a 13 bajnokin ott volt a Dunaföldvár FC-ben, s ezeken 14 gólt jegyzett. Végül 24 találattal az övé lett a megyei élvonal bronzcipője.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!