labdarúgás

2019.08.11. 21:02

Meggyőző futballal verte a Honvédot a Paksi FC

Berg Sándor

Fotó: Mártonfai Dénes

Megmozdultak a szurkolók Pakson. A kezdő síp­szó előtt húsz perccel a Sárgödör tért jelző táblától a város végét jelző oszlopig egy szabad parkolóhelyet sem lehetett találni sem a Fehérvári úton, sem a környező utcákban. A bejáratnál pedig „egymást érték” a paksi mezek, hátukon a 13-as számmal és a Böde felirattal.

Az „igazi” Böde Dániel a kispadon foglalt helyet, a PFC-hez hét év után visszatérő támadó már a Kisvárda elleni mérkőzést is combsérüléssel játszotta végig, de ezúttal nem kockáztatta meg a kezdőbe nevezését Tomiszlav Szivics.

A vezetőedző Böde „helyetteseként” Könyves Norbertet tette meg éknek, s ha már megkapta a bizalmat vezetőedzőjétől, a 30 éves támadó élt is vele. A felívelt labdákat szépen tartotta meg olykor két védővel, Ivan Lovric-csal és Djordje Kamberrel a nyakán, s okosan is osztogatott. Jobban játszott a Paks, amely nyolc perc elteltével már három komoly helyzetnél járt, míg a kispestiek szabálytalanságokkal tördelték a játékot.

Jól is jött a vendégeknek az ivószünet, Giuseppe Sanninónak volt több mondanivalója. A Honvéd-szurkolóknak csupán az okozhatott örömet, hogy a helyszínen tekintette meg a mérkőzést Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya, akivel a 2016/2017-es idény végén bajnoki címet ünnepelhettek.

A kezdeti paksi lendület a félidő közepére alábbhagyott, de még mielőtt a Honvéd azt hihette volna, hogy kihúzzák a szünetig kapott gól nélkül, jött Könyves, akinek jobboldali beadását Mohamed Remili váltotta gólra. A hosszabbításban pedig a paksi színekben most debütáló Balogh Balázs rögtön gólpasszal mutatkozott be, Hahn János pedig megduplázta a hazaiak előnyét.

Vastaps kíséretében hagyták el a játékteret a zöld-fehér futballisták, s legalább ekkora ovációval ment el melegíteni a második játékrész elején Böde Dániel is.

Fordulás után sem cserélődtek fel a szerepek a pályán, a paksiak szebbnél szebb akciókat vezettek, egy pazar szabadrúgás-kombinációnak köszönhetően ismét a Balogh, Hahn kettős játéka után örülhettek a hazaiak: a tavalyi házi gólkirály így tehát duplázni tudott.

Amadou Moutari gólja már nem osztott, nem szorzott, fontos meccset nyert a PFC.

Paksi FC–Bp. Honvéd 3–1 (2–0)

Paks, 2200 néző. Vezette: Karakó (Albert I., Georgiou).

Paks: Holczer – Osváth, Lenzsér, Fejes A., Szabó J. – Hahn (Windecker, 80.), Bartha, Papp K., Balogh B., Remili (Cseke, 67.) – Könyves N. (Böde D., 87.). Vezetőedző: Tomiszlav Szivics.

Bp. Honvéd: Berla – Batik, Kamber, Lovric – Uzoma, Ikenne-King, Moretti (Moutari, 75.), Banó-Szabó, Kukoc (Egerszegi, 58.) – Kulacs (Cipf, 58.), N’Gog. Vezetőedző: Giuseppe Sannino.

Gólszerzők: Hahn (45+1., 63.), Remili (35.), illetve Moutari (75.).

Sárga lap: Könyves (71.), illetve Uzoma (31.), Sannino (32., pályán kívül), Ikenne-King (62.). Piros lap: Batik (87.).

Edzői értékelések

Giuseppe Sannino: – Kellemetlen napot zártunk, nem sikerült semmit sem megvalósítani abból, amit terveztünk. Úgy érkeztünk Paksra, hogy most kezdjük el a bajnokságot, miután az előző meccsre még nagyon rányomta a bélyegét a nemzetközi kupa. Szomorú ez az eredménytelenség, nem sikerült megmutatni, hogy mennyire jól tudunk védekezni. Nem vitatom el a Paks érdemeit, ma jobbak voltak.

Tomiszlav Szivics: – Jól felkészültünk az ellenfélből, ez eredményre vezetett. Szép focit játszottunk 70-75 percig, utána jött egy visszaesés, ami egy profi csapatnál nem megengedett. Azonban büszke vagyok a csapatomra, megérdemelten nyertünk. Innentől kezdve készülünk a következő mérkőzésre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!