kosárlabda

2019.08.13. 20:45

Megvan az ASE negyedik amerikaija

Rónai Gábor

Forrás: Shutterstock

Fotó: Illusztráció

Négy amerikai légióssal vág neki az új bajnoki szezonnak az Atomerőmű SE NB I.-es férficsapata, amely ma délután jelentette be Trey Porter leigazolását.

A 211 centi magas, 104 kilogrammos játékos 7,2 pontot és 4,7 lepattanót átlagolt a 2018/19-es szezonban a Nevada University együttesében – írja az ase.hu.

Porter a négyszeres magyar bajnok és négyszeres Magyar Kupa-győztes klub negyedik amerikaija. Korábban Franklin Howard és Jeremy Harris leigazolását jelentették be, miközben az már korábban eldőlt, hogy a sérülése miatt az év elején az Egyesült Államokba hazautazó Shannon Evans is visszatér a piros-kékekhez az új idényben.

A paksiak augusztus 19-én kezdik meg a felkészülést a 2019/2020-as bajnoki szezonra. Dzunics Braniszlav gárdája öt edzőmérkőzéssel és két felkészülési tornával hangol a rajtra.

Az első felmérőjüket hagyományosan a Knipl Kft. Bonyhádi KSE ellen vívják augusztus 27-én, majd 30-án a MAFC-cal, szeptember 2-án pedig a Szolnoki Olajjal csapnak össze. Az első két találkozót a Gesztenyés úti sportcsarnokban, utóbbi mérkőzést Kunszentmártonban játsszák.

Szeptember 6-án és 7-én egy kaposvári tornán vesznek részt Dzunics Braniszlav tanítványai, szeptember 14-én és 15-én pedig korábbi játékosukra, a fiatalon elhunyt Morgen Ferdinándra emlékeznek a hagyományos emléktornával, amelyre a Kaposvári KK és a KTE Duna Aszfalt mellett a cseh elitligás BC Brno kapott meghívást.

Szeptember 18-án Kaposváron meccselnek a KKK-val a piros-kékek, zárásként pedig a bronzérmes PVSK-Veoliával találkoznak Bonyhádon. A szeptember 21-i meccs lesz a bajnokság főpróbája.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!