Strandfoci

2019.08.16. 07:30

Tolna megyei játékosokkal rohamoz a válogatott a feljutásért

Az A-divízióba kerülés első lépcsőfokaként az olaszországi Catania városában szerepel a magyar válogatott, keretében három Tolna megyei játékossal.

Berg Sándor

Fotó: Beküldött kép

Szicília második legnagyobb városa, Catania ad otthont a ma kezdődő és vasárnapig tartó Európa-liga (EBSL) B-divízió selejtezőjének, ahol a megfiatalított magyar válogatott Moldovával, Észtországgal és Litvániával került egy csoportba.

Ughy Márk együttese számára a tét nem kicsi, ugyanis a kvartett győztese, valamint a négy négyesből a három legjobb második az A-divízió sereghajtó csapatával (Olaszország, Spanyolország, Portugália, Oroszország, Fehéroroszország, Svájc, Ukrajna, Azerbajdzsán, Franciaország, Lengyelország, Törökország vagy Németország) részt vesz azon a pótselejtezőn, melynek győztese jövőre az európai elithez (A-divízió) csatlakozhat.

A tornára utazó keretben három tolnai is helyet kapott: Szász Dávid és Wirth Dániel a Bonyhád BFC játékosaként (utóbbi most debütálhat a felnőttek között), míg Turós Viktor Tamási szülötteként.

A magyar válogatott selejtezős programja

Augusztus 16., péntek: Litvánia–Magyarország. Augusztus 17., szombat: Magyarország–Észtország. Augusztus 18., vasárnap: Magyarország–Moldova. Mindegyik meccsét 12.45 órakor játssza a válogatott.

Az Európa-liga lebonyolítása

A B-divízióban Magyarország mellett Románia, Kazahsztán, Bulgária, Anglia, Norvégia, Moldova, Szerbia, Észtország, Csehország, Görögország, Dánia, Litvánia, Grúzia, Hollandia és új belépőként Finnország szerepel annak érdekében, hogy felkerüljön az „elitbe”. Cataniában az A-divíziós tornán (a Szuperdöntőért) a házigazda olaszok mellett a fehéroroszok, a franciák és a németek csatáznak, míg a B-divízióban három csoportba sorolták a résztvevőket: a mieink mellett Románia, Szerbia, Görögország, valamint Finnország, Kazahsztán, Anglia, Csehország és Hollandia alkot egy-egy négyest. A pótselejtezőt szeptemberben rendezik.

Borítókép: Szász Dávid (balra) és Wirth Dániel (jobbra) ezúttal a címeres mezben bizonyíthat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!