kosárlabda

2019.09.01. 19:20

Ötödik lett a magyar együttes a 3x3-as Eb-n

Berg Sándor

Forrás: FIBA

Drámai mérkőzésen, hosszabbítás után 21–20-as vereséget szenvedett Spanyolországtól a magyar válogatott Debrecenben a 3x3-as Európa-bajnokság negyeddöntőjében, ezzel az ötödik helyen fejezte be a tornát Károlyi Andrea együttese.

Az Atomerőmű KSC Szekszárd csapatkapitányát, Theodoreán Alexandrát a soraiban tudó nemzeti csapat a csoportkör után – a lengyeleket (17–16) és az Eb-címvédő franciákat legyőzve (21–11) – első helyen jutott a negyeddöntőbe.

A spanyolokat jól ismerte nemzeti csapatunk, a júniusi vb-n Theodoreánék örülhettek a nyolc között (s lettek ezüstérmesek), míg az Eb előtti napokban – szintén Debrecenben – a Women’s Series elődöntőjében találkozott a két válogatott – akkor viszont a hispán együttes nyert (21–15).

A kontinenstornán ennél sokkal szorosabb volt a verseny, fél perccel a játékidő vége előtt még 19–18-ra a mieink álltak továbbjutásra, de ez végül a spanyoloknak adódhatott meg. Theodoreán négy pontot szerzett a találkozón.

A magyar férfiválogatottat Litvánia állította meg szintén a nyolc között (9–21).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!