kiváló sportteljesítmények

2019.12.12. 17:19

Kiváló teljesítményt nyújtó sportolókat díjaztak Bonyhádon

Kiváló sportteljesítményeket ismertek el Bonyhádon, ahol tizenkilenc versenyzőt, négy csapatot és felkészítőiket jutalmazta a város.

Munkatársunktól

Fotó: Máté Réka

„A Magyar Olimpiai Bizottság is jegyzi a kiemelkedő teljesítményt nyújtó bonyhádi sportolókat és azt az ünnepséget, amit minden évben az ő tiszteletükre rendezünk” – emelte ki a városházán rendezett ünnepség köszöntőbeszédében Filóné Ferencz Ibolya. Bonyhád polgármestere indoklásul hozzátette: szép hagyománnyá vált, hogy egy olyan évkönyvet vehetnek át a völgységi díjazottak, amit a MOB ajánl fel számukra.

Így volt ez szerdán este is, amikor a városházán tizenkilenc egyéni versenyző és négy csapat, továbbá felkészítőik részesültek elismerésben az elmúlt időszakban elért sikereikre való tekintettel.

„Az eredményességhez elengedhetetlen a sportolók szorgalma, tehetsége, kitartása, az edzők szakmai tudása, a szülők biztatása, a város pedig a háttér megteremtésével járul hozzá a csapatmunkához” – tette hozzá Filóné Ferencz Ibolya.

Tette ezt a 2019-es esztendőben is, amikor minden eddiginél több, összesen 30 millió forint működési támogatást biztosított számukra. A díjak átadását követően valamennyi résztvevőnek szeretetteljes, meghitt, szép karácsonyt és egészségben, sportsikerekben gazdag, boldog új esztendőt kívánt a polgármester.

A sportolók és felkészítők nevében Máté Norbert Boros Dezső-díjas testnevelő, edző mondott köszönetet a városnak a szerdai ünnepségért és az egész évet felölelő támogatásért.

Ők vehettek át elismerést a remek teljesítményért

A 2019-es esztendő bonyhádi díjazottjai:

Atlétika: AC Bonyhád: Böndör Márton, Böndör Dániel, Kling Réka. Felkészítőjük: Scheidler Géza. Varga Lőrinc Mihály, Kocsis Kata. Felkészítőjük: Csábrák János. Balogh Péter, a távolugró csapat (Szabó Máté, Böndör Márton, Fazekas Mátyás, Balogh Péter, Márton Ferenc), a magasugró csapat (Szabó Máté, Balogh Péter, Városi Roland, Márton Ferenc, Fazekas Mátyás). Felkészítőjük: Ferenczi Imre.

Strandlabdarúgás: Bonyhád VLC. Magyar felnőtt válogatott kerettagok: Genczler Kornél, Szász Dávid, Wirth Dániel. U20-as válogatott kerettag: Mérges Patrik. Felkészítőjük: Takács Norbert.

Labdarúgás: Bonyhád VLC. A megyei I. osztályú bajnokság 2018/2019-es szezonjának aranyérmese. Felkészítőjük, edzőjük: Köllő Roland.

Lovassport: Bonyhádi Petőfi DSK. Bányai Béla, Kovács Dávid, Szösz Teodóra Csenge, Szösz Letícia. Felkészítőik: Kovács Attila, Bányai Béla, Szösz Attila.

Duatlon, triatlon: Hangya Adrienn, Bauer Attila, Lippai Zoltán. Felkészítőjük: Varga Gyöngyvér.

Autósport: Sövér László (KRT Kirschenhofer Motorsport).

Úszás: Balogh Vivien (Pécsi Sport Nonprofit Zrt.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!