kosárlabda

2020.01.13. 17:38

Most is pariban volt, de megint kikapott a BKSE

Vereséget szenvedett az év első bajnokiján a Knipl Kft. Bonyhádi KSE, amely 74–66-ra kapott ki az Óbudai Kaszások vendégeként a férfi NB I./B-s bajnokság Zöld csoportjában.

Berg Sándor

Fotó: Mátér Réka (archív)

Ötven százalék. Nagyjából ennyit sikerült megvalósítania terveiből a Bonyhádi KSE-nek az Óbuda ellen, ami végül egy szoros, de újabb vereséghez vezetett – egymás után a hatodikhoz.

Pedig két rossz formában lévő csapat találkozott, mindkét gárda öt vereségnél járt zsinórban, és ez a kiegyenlített párharc szinte végig érezhető volt. Az első félidőben szinte végig a hazaiak vezettek, hat pontnál nagyobb előnyt nem tudtak kidolgozni a völgységiekkel szemben, a második negyed hajrájában ráadásul Pupp Bence hárompontosával már a BKSE-nél volt az előny (18. perc: 28–31).

A nagyszünet után is gyűrték egymást a felek, s csak a harmadik játékrész végén egy 5–0-s szakasszal tudott előnyhöz jutni az Óbuda. Ez, valamint a záró felvonás 7–2-es kezdése végül eldöntötte a találkozó sorsát.

Az őszi mérkőzésen remekelő Ondima Olivért úgy, ahogy sikerült kikapcsolniuk a bonyhádiaknak (a fiatal irányító 12 pontot és 4 gól­passzt jegyzett csak), az amerikai Steve Rosemond azonban ezúttal is megállíthatatlan volt. A bedobó 25 pontot szórt, emellett 12 lepattanót szedett és kiharcolt 7 szabálytalanságot is. Melléjük csatlakozott Bencsik Barnabás 20 ponttal.

Ezzel szemben bonyhádi részről Somogyfoki Szabolcs emelkedett ki a majdnem tripla-duplájával (10 pont, 11 kiharcolt fault, 8 lepattanó), mellette még Pupp Bence (10 pont, 7 lepattanó) tudott két mutatóban is közel kerülni a két számjegyű eredményhez.

A tizenöt csapatos bajnokság 13. helyén álló BKSE mérlege négy győzelemre és tizenegy vereségre módosult. Vasárnap 18 órától a 10/6-os mérleggel ötödik KTE-Duna Aszfalt második csapata érkezik a városi sportcsarnokba.

Férfi NB I./B, Zöld csoport, 17 forduló

Óbudai Kaszások-Knipl Kft. Bonyhádi KSE 74-66 (18-18, 15-15, 20-16, 21-17). Budapest, III. kerület, TVE Sporttelep. Vezette: dr. Szakáll I., Jurák K., Gaál N. Óbuda: Ondiba 12, Rosemond 25/3, Bencsik 20/9, Jenei, Vígh M. Csere: Bea G. 6, Van der Meer 4, Reiter 5/3, Keresztesi 2, Koflanovics. Vezetőedző: Saeed Armaghani. Bonyhád: Pupp B. 10/3, Gébert 10/3, Baki S. 9, Tömösváry 5/3, Somogyfoki Sz. 10. Csere: Pajor 6, Maskaljevic 5, Dorogi 3, Ugrinics 8, Csobán. Vezetőedző: Morgen Frigyes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!