futsal

2020.02.03. 17:27

Három év után ismét Final Fourban az UFC

Bejutott a női Magyar Kupa négyes döntőjébe a Szekszárdi UFC együttese, miután hazai sikere után idegenben is legyőzte a Dévaványai SE-t.

Berg Sándor

Forrás: MW

Finoman fogalmazva sem várt könnyű év a Szekszárdra, amely az előző szezon bronzérme után jelentősen meggyengült azáltal, hogy válogatott játékosai távoztak az egyesülettől. Az idei szezontól utánpótlására még inkább építő klubnál ez a változás rányomta a bélyegét a bajnokságban mutatott teljesítményére (egy győzelem, két döntetlen és kilenc vereség a mérleg, ezzel sereghajtók), a Magyar Kupában azonban kijött a lépés.

Szombaton gyakorlatilag csak formaság volt lejátszani a visszavágóját, miután a szekszárdiak az első mérkőzésen 5–0-s előnyt harcoltak ki. Ha bizakodtak is a dévaványaiak, hét perc után már az a kis reménysugár is szertefoszlott számukra, miután ekkor már 2–0-ra vezettek a vendégek.

A vége már örömjáték volt, Volodimir Kolok együttese végül 8–2-re győzött, s három év elteltével lesz ott ismét a Final Fourban. Akkor egészen a döntőig meneteltek a szekszárdiak, de ott végül az Astra jobbnak bizonyult.

„Hatalmas sikert ért el csikó csapatunk azzal, hogy bejutott a kupa legjobb négy csapata közé. Ez nagyon nagy dolog, hiszen tudjuk, hogy ez az év nem egyszerű számunkra. Remek utánpótlásunk bizonyított, hogy lehet rájuk számítani és mint régebbi nyilatkozataimban elmondtam, nekünk ők a jövőnk. Büszkék vagyunk rájuk, és ha már ott vagyunk a négy között, miért ne okozhatnánk meglepetést? Ezzel a céllal vágunk neki a Final Fournak. Remélem, jó sok szurkolónk elkísér majd, akik mindig ott állnak mellettünk” – fogalmazott Micskó Márk, a Szekszárdi UFC női szakosztályának vezetője.

Magyar Kupa, negyeddöntő, visszavágó. Dévaványai SE–Szekszárdi UFC 2–8 (1–3). Gyomaendrőd, v.: Szigeti G. (Petrovszki, Takács J.). Dévaványa: Szabó A. – Molnár K., Nagy Z, Furka, Balogh B. Csere: Takács E., Heidt, Beinschróth, Zeller, Szabó T., Tóth N., Kovács K. Edző: Ugrai Csilla. Szekszárd: Kovács K. – Csóka, Kágyi R., Buchmüller, Kiss G. Csere: Lovász V., Nagy-Cseke, Losoncz. Edző: Volodimir Kolok. Gólszerzők: Balogh B. (20., 22.), illetve Kiss G. (7., 29., 32., 38.), Kágyi R. (5., 40.), Buchmüller (18.), Losoncz (35.). Továbbjutott: a Szekszárd kettős győzelemmel, 13–2-es összesítéssel.

Közülük kerül ki az ellenfél

A Szekszárd mellett a szintén élvonalbeli és egyben címvédő Astra, valamint a másodosztályban százszázalékos mérleggel listavezető Budaörs került a legjobb négy közé. Az utolsó üres helyért a Tolna-Mözs és a Debrecen csatázik, a hajdúsági visszavágót február 16-án játsszák. Az odavágón a Tolna 4–3-ra nyert.

Eredmények. Astra Kkfházi Bulls FC–Hajdúböszörményi TE 4–0. Továbbjutott: az Astra 5–1-es összesítéssel. Miskolci Vénusz–Budaörs 3–2. Tj.: a Budaörs 6–5-ös összesítéssel. A Final Fourt február 22-én és 23-án rendezik Szombathelyen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!