futsal

2020.02.17. 19:45

Rémálomszerű rajt után jutott Final Fourba a Tolna

A debreceni visszavágón megtartotta egygólos előnyét a DEAC-cal szemben a Palmfood Tolna-Mözs a Magyar Kupa negyeddöntőjében, ezzel Nagy Roland együttese bejutott a hétvégén Szombathelyen esedékes Final Fourba.

Berg Sándor

Fotó: Beküldött kép

Abban a tudatban utazhatott el a debreceni találkozóra a Tolna-Mözs, hogy számukra egy döntetlen is elég ahhoz, hogy ott legyenek a Magyar Kupa szombathelyi négyes döntőjében. A két csapat legutóbbi két bajnoki mérkőzésén olyan eredmény született, ami Wiesner Dalmáék továbbjutását jelentette volna: idegenben 3–3-as döntetlent játszottak, két hete pedig otthon nyertek 5–2-re a hajdúságiak ellen.

Rémálomszerűen kezdődött a kupavisszavágó tolnai szemszögből, hiszen alig telt el fél perc a találkozóból, amikor a válogatott Krascsenics Csilla előnyt, s összesítésben továbbjutást érő gólt szerzett. Szerencsére sok volt még hátra, s a kezdeti sokkból felocsúdva három perc alatt fordítottak a tolnaiak (3–1), de megnyugvást ez sem jelenthetett nekik.

A második félidő elején ismét egál volt, végül az újabb 3–3-as döntetlen azt jelentette, hogy a tolnaiak sorozatban hatodik alkalommal lesznek ott a Magyar Kupa négy legjobb csapata között (ebből háromszor egészen a döntőig jutottak, két éve meg is nyerték azt).

„Első percekben nem koncentráltunk, ez vezetett a bekapott gólhoz is. Ez kellőképpen felébresztette a lányokat, akik fokozatosan vették át a mérkőzés irányítását az első félidőben. A szünet után kapkodóvá vált a játékunk, kicsit bele is ültünk a meccsbe, ami újabb kapott gólokat eredményezett. Nehéz volt újra felpörögnünk, de nagyon akartak és küzdöttek a lányok, ami végül sikerre vezetett” – fogalmazott a mérkőzést követően Nagy Roland, a tolna-mözsiek edzője.

Nagy volt a boldogság az öltözőben, a tolnaiak idén is ott lehetnek a hazai kupasorozat négyes döntőjében Fotó: Beküldött kép

Magyar Kupa, negyeddöntő, visszavágó

DEAC SNK Kft.–Palmfood Tolna-Mözs 3–3 (2–3)

Debrecen, v.: Szűcs L. (Tóth Sz., Mező S.).

DEAC: Tóth R. – Tóth N., Krascsenics Cs., Horváth V., André. Csere: Kósa, Fekete G., Pócsik, Horváth P., Üveges K., Böröczky, Czégény. Játékos-edző: Üveges Katalin.

Tolna-Mözs: Deczki – Szalkai, Vámosi, Nagy N., Szöllős. Csere: Kulcsár P., Horváth H., Bajcsy, Sereg, Wiesner, Ferencz F. Edző: Nagy Roland.

Gólszerzők: Krascsenics Cs. (1.), André (12.), Horváth V. (26.), illetve Szöllős (8.), Vámosi (9.), André (10., öngól).

Továbbjutott: a Tolna-Mözs 7–6-os összesítéssel.

Megyei házi döntőt is rendezhetnek

A szombathelyi Savaria Aréna ad otthont a hétvégén a női Magyar Kupa Final Fourjának. A Tolna-Mözs mellett a Szekszárdi UFC is bejutott a legjobb négy közé, akárcsak a címvédő Astra Kiskunfélegyháza és a másodosztályt százszázalékos mérleggel vezető Budaörs. A két Tolna megyei együttes külön ágra került (a Tolna-Astrával megismétlődik a tavalyi finálé), így akár házi döntőt is rendezhetnek a vasi megyeszékhelyen.

A program. Szombat: Astra Kkfházi Bulls FC–Palmfood Tolna-Mözs 10.30 óra, Szekszárdi UFC–Budaörs 13 óra. A finálét vasárnap 11 órakor rendezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!