futsal

2020.04.09. 06:54

Szeretnék, hogy a pályán dőljenek el a helyezések

A digitális oktatás két végletén foglal helyet a Palmfood Tolna-Mözs női futsalcsapatának vezetőedzője, a testnevelőtanárként dolgozó Nagy Roland, illetve a szebb napokon az iskolapadot koptató tehetség, Wiesner Dalma. A találkozási pont viszont a sport: mindketten szeretnék, ha folytatódna a bajnokság.

Berg Sándor

20190929 Tolna, Tolna-Szekszárdi UFC Futsal mérkőzés. Fotó: Makovics Kornél

Fotó: Makovics Kornél

Két nappal a Magyar Labdarúgó-szövetség március 16-i határozata előtt – miszerint határozatlan időre felfüggeszti valamennyi szervezett versenyprogramját – játszotta le eddigi utolsó mérkőzését az élvonalban a Tolna-Mözs (hazai pályán 8–0-ra ütötte ki a Miskolc Vénuszt), azóta csak a civil életére fókuszál Nagy Roland.

Nagy Roland egyelőre nem dirigálhatja a csapatát, de testnevelőként sem oszthatja az instrukciókat a diákjainak Fotó: Makovics Kornél

„Szerencsére minden nap találok valamilyen elfoglaltságot, hol a házimunkából veszem ki a részem, hol a konyhában tevékenykedek – mondta lapunk megkeresésére a tolnaiak vezetőedzője, aki főállásban gimnáziumi testnevelőtanárként dolgozik. – A sportolást sem hanyagolom el, igyekszem minden nap mozogni, futással vagy egy kis labdázással és erősítő mozgással próbálom karbantartani magam. Emellett a lányoknak vagy akár az iskolában a diákoknak is készítek otthon végezhető edzésterveket. A digitális oktatás nem egyszerű, de igyekszünk mindent megtenni annak érdekében, hogy megfelelően működjön a rendszer. Próbálunk minden napra valami rövid feladatot adni a diákoknak, hogy legyen egy kis mozgás a napjukban. Igyekszünk olyan feladatokat kitalálni, amit távolról is le tudunk osztályozni, mint például egy sportról szóló film elemzése” – zárta gondolatait Nagy Roland.

A negyedik, ezzel felsőházi rájátszást érő pozícióban álló tolnai csapat edzője a bajnokság jelenlegi helyzetéről elmondta, bízik benne, hogy hamarosan túl lesznek a koronavírus-járvány okozta nehéz időszakon, és a pályán fognak eldőlni a helyezések. Azt azonban hozzátette, a sérülés elkerülése érdekében a folytatás előtt rövid felkészülési időszakra lesz szükségük a csapatoknak. A mostani állás szerint viszont úgy érzi, a szövetség befejezettnek fogja nyilvánítani a bajnokságot.

Wiesner Dalmának nagyon hiányzik a foci és a társak

Wiesner Dalma Fotó: Kiss Albert

Wiesner Dalma számára az új rendszer kialakítása nehézkes, de igyekszik kihozni belőle a legjobbat. Mint lapunk érdeklődésére elmondta, a digitális oktatás előnye, hogy több lett a szabadideje, amit kedve szerint oszthat be, hátránya viszont, hogy az önálló tanulást még szoknia kell, ez utóbbi viszont pozitívan hathat a későbbi tanulmányai során.

A Tolnai Szent István Katolikus Gimnázium diákja számára már csak azért sem jött jól a járvány, mert jövőre fog érettségizni, vagyis a jelenlegi félév is beleszámít majd a továbbtanulásába. Emellett sportágának sem tud hódolni.

„Heti háromszor futok, azon kívül itthon erősítek: ha jó idő van, akkor kint az udvaron, ha nem, akkor bent a házban.

Ezenkívül a szabadidőmben a kutyáimmal játszom, sorozatot nézek, olvasok, de szívesen sütök-főzök is. Legszívesebben viszont már játszanék, mert nagyon hiányzik a foci, a meccsek, az edzések, de főleg a társaim – fogalmazott a 17. születésnapját idén májusban ünneplő futsalos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!