futás

2020.05.19. 08:30

Nagy nevek jöttek el hangolni a nyár végi Korinthosz futásra

Ha a jelenlegi járványhelyzet miatt népes nem is, de neves társaság összejött szombaton a Baja és Szekszárd közötti 81 kilométeres Korinthosz futóedzésre.

Berg Sándor

Fotó: Mártonfai Dénes

A futótársadalmat is érzékenyen érintették a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos intézkedések, s ezek enyhítése után már igazán ki voltak éhezve a sportolók arra, hogy a határaikat súrolva, vagy azt átlépve, ismét futócipőt húzhassanak. Erre kiváló alkalom nyílt a Korinthosz ultrafutóverseny Baja és Szekszárd közötti nyolcvanegy kilométeres távján.

Az edzéslehetőségre kapva kaptak a futók, az érdeklődés miatt a tízfős maximális létszámot tizenhétre kellett kitolniuk a szervezőknek. A nyolcvanegy kilométer megtételére olyan neves sportolók is vállalkoztak, mint a tavalyi Spartathlont (490 km) teljesítő Blaskó Mihály, a 2019-es Ultrabalatonon harmadik helyen beérkező Hallgató-Csík Ivett, a világbajnok ökölvívó Csábi Bettina vagy az egykori labdarúgó, mára már hosszútávfutóvá specializálódó Ferenczi István.

„Nagyszerű időt sikerült kifognunk, a társaság pedig már ki volt éhezve a futásra. A csapattal együtt mentünk le Bajára, a háromfős személyzet kilenc ponton állított fel rögtönözött frissítőállomást. Mindenki jól érezte magát, az edzés után pedig a Szász Étteremben pihentük ki a fáradalmakat” – mondta Márkus István szervező, aki maga is teljesítette a táv felét, hogy aztán a nyolcvanegy kilométer megtétele után a szekszárdi célba érkezőket már személyesen köszönteni tudja.

Ami az „élest” illeti, Márkus István bízik benne, hogy augusztus 21–22-én sikerül megrendezniük a Korinthosz ultrafutóversenyt – ha csak az érdeklődésen múlna, biztosan meg lehetne tartani.

„Bizakodunk, hogy meg tudjuk rendezni, viszont az egyre több enyhítés ellenére még mindig nagy a bizonytalanság. Az viszont mindenképpen örömteli, hogy tényleg nem telik el nap, hogy ne érdeklődjenek nálunk a versenyről. Egyelőre nem tudunk mást tenni, mint reménykedni” – mondta a főszervező a Szekszárd–Baja–Szekszárd útvonalat 160, 80 vagy 40 kilométeres távon teljesíthető versenyről. Hozzátette, addigra talán minden kisimul, s így a májusról október 24-re halasztott XI. Borvidék Félmaratont már minden gond nélkül meg lehet majd rendezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!