kosárlabda

2020.09.16. 15:46

Visszaléptek a fővárosi klubok, négycsapatos lesz a Sió-kupa

Visszalépett a holnap kezdődő 51. Sió-kupától a három fővárosi klub, az NKE-FCSM Csata, a BEAC-Újbuda és a Vasas Akadémia, így négy gárda küzd a tornán.

Rónai Gábor

Forrás: MW-archívum

Fotó: Makovics Kornél

A koronavírus-járvány közbeszólt, felborult a Sió-kupa programja. Ma reggel még arról írtunk, hogy hét együttes küzd majd a helyezésekért a szekszárdi városi sportcsarnokban – ekkor még nem gondoltuk, hogy rövidesen már csak négyen maradnak. A Vasas Akadémia, az NKE-FCSM Csata és az ELTE-BEAC Újbuda az utolsó pillanatokban jelezte, hogy visszalép. Így a házigazda szekszárdiak mellett az UNI Győr, a PEAC-Pécs és a PINKK-Pécsi 424 játszik a tornán.

„Nagyon boldogok vagyunk, hogy a világjárvány miatti nehézségek és az emiatt kialakult bizonytalanság ellenére sikerül megrendezni a kupát – mondta Szabó Gergő, a KSC ügyvezetője. – Külön köszönöm a Győr, a PEAC és a PINKK csapatának, hogy az utolsó pillanatig kivártak és kitartottak. A Sió-kupa a szívügyünk, már csak azért is, mert 1970-ben nagyapám, néhai Szabó Ödön indította útjára ezt a tornát, amelynek megrendezése korábban is többször veszélybe került, ám a nehéz időkben dr. Sólyom Bódog, örökös tiszteletbeli elnökünk tett sokat azért, hogy ne szakadjon meg ez a több mint fél évszázados tradíció” – fogalmazott Szabó Gergő.

A Sió-kupán a klub közleménye szerint csak jegyértékesítés lesz, csütörtökön és szombaton 1500 és 1000, pénteken 1000 és 500 forintért vásárolhatók meg a belépők. A bérletek értékesítése a jövő héten kezdődhet. A tavalyi helybérlettel rendelkező szurkolók helye a belépőjegy megváltásával biztosított lesz. Ebben a drukkerek segítségére lesz a biztonsági szolgálat, kivéve a kispadok mögötti első sorokat és a zsűriasztal mögötti területet, mivel azok lezárásra kerülnek. A VIP-jegyet vásárló szurkolóknak lehetőségük van napijegyet (5000 Ft) illetve az egész tornára szóló jegyet (10000 Ft) vásárolni.

Fontos előírás, hogy belépés előtt mindenkinek megmérik a testhőmérsékletét. Akinél 37,3 feletti értéket mutat a hőmérő, az nem léphet be a sportcsarnokba. Aki beléphet, annak a kézfertőtlenítő és a maszk használata kötelező!

A sportcsarnokban a büfé és a VIP-büfé területén kívül tilos az étel- és italfogyasztás. A klub vezetői kérik a szurkolóktól az 1,5 méteres egészségügyi távolság betartását a nézőtéren.

Ez a program

A visszalépéssel az alábbiak szerint módosul a Sió-kupa menetrendje. A PEAC-Pécs jelezte, hogy csapatuk csak két mérkőzést kíván játszani, ezért lesz egy mérkőzéssel kevesebb a tornán.

Az 51. Sió-Kupa programja, szeptember 17., csütörtök: PEAC Pécs–Uni Győr MÉLY-ÚT 15 óra. Ünnepélyes megnyitó 16.45 óra. Atomerőmű KSC Szekszárd–PINKK Pécsi 424 17.30 óra. Szeptember 18., péntek: Uni Győr MÉLY-ÚT–Atomerőmű KSC Szekszárd 17 óra. Szeptember 19., szombat: PINKK Pécsi 424–Uni Győr MÉLY-ÚT 15 óra. Atomerőmű KSC Szekszárd–PEAC Pécs 17.30 óra. Eredményhirdetés és díjátadás 19 óra.

Borítóképünkön Szabó Noémi és Szabó Gergő egy korábbi sajtótájékoztatón

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!