kézilabda

2020.10.21. 20:38

A Hőgyészi SC Nagyatádról hozott pontot

Berg Sándor

20200926 Simontornya Holler UFC-Kiskunhalasi UKSC férfi kézilabda NB II-es bajnoki mérkőzés. Fotó: Makovics Kornél MK Tolnai Népújság Képen: Vonya Kornél

Fotó: Makovics Kornél

Baján nyert a Holler UFC, a Hőgyészi SC pedig Nagyatádról hozott el egy pontot a férfi NB II-es bajnokság ötödik fordulójában.

Bajai NKE–Holler UFC 21–25 (13–15).

Bácsbokod, zárt kapuk mögött. V.: Juhász I., Szilágyi G. Holler: SELYMES – Gergely 1, VONYA 5, NAGY M. 3 (2), Lendvay 3, ENZO 3, Domak 5. Csere: Bősz, Bérces 2 (2), Takács Á. 2, Nyers 1, Reiner, Hajnal, Rehák, Tóth Á. Edző: Törő Szabolcs.

Hetesek: 7/3, ill. 6/4.

Kiállítások: 6, ill. 8 perc.

Végig kiegyenlített volt a mérkőzés, a két csapat egymás hullámvölgyeit kihasználva tartotta a lépést a másikkal. A vendégek védekezése összeállt, támadásban viszont döntő helyzetekben hibáztak. Mégis mindig volt valaki, aki kritikus pillanatokban hátára tudta venni a csapatot, Selymes Attila például fontos labdákat fogott. A hajrában elfáradtak a hazaiak, ezt meglovagolva öt perccel a vége előtt eldöntötték a két pont sorsát a földváriak.

Törő Szabolcs:Fontos győzelem volt, lelkileg is pluszt adott, hogy volt tartása a csapatnak. Így várjuk a listavezető elleni szombati rangadót.


Rinyamenti KC–Hőgyészi SC 34–34 (20–13). Nagyatád, 110 néző. V.: Rozina, Ujvári. Hőgyész: HUDRA – Sipos M. 4, VALD 9, IGALI 7 (1), Gadányi 2, Szabó T. 5, Vojkovics I. 3. Csere: Farkas G., Héger 1, Bajkó, Kecskés L. 3 (2), Kovács F., Lőrinc. Edző: Bán Tamás.

Hetesek: 4/2, ill. 4/3.

Kiállítások: 10, ill. 4 perc.

Pontatlan lövések és sok technikai hiba vezetett a hazaiak első félidei húsz lőtt góljához, aminek több mint felét gyors indításból szereztek (a tizenhárom gólig jutó Bazsó Péter kilencet vállalt). Bán Tamás gatyába rázta övéit a szünetben, öt perc alatt mínusz hétről kettőre jöttek vissza a vendégek, onnan fej-fej mellett haladt a két csapat. Huszonhat másodperccel a vége előtt Hudra Milán védett fontosat, a kipattanó Igali Gergőhöz került, aki Vojkovics Istvánt indította – ezzel a góllal szerzett pontot a HSC.

Bán Tamás:Az első félidőben mindent megcsináltunk, amit kézilabdapályán nem szabad. A szezon legrosszabb teljesítményét nyújtottuk, a másodikban viszont a legjobbat. Nem csak a gólok hiányoztak Vojkovics Gyulától, vele biztos vagyok benne, hogy behúztuk volna a mérkőzést.

Borítóképen Vonya Kornél (a labdával) öt góllal járult hozzá a Holler UFC hajrában kivívott bajai győzelméhez

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!