Cselgáncs Eb

2020.11.21. 12:54

Cirjenics a nyolcaddöntőben búcsúzott

Helyezetlenül zárt a prágai Európa-bajnokságon Cirjenics Miklós, az Atomerőmű SE 100 kilogrammos súlycsoportjában indult cselgáncsozója. A magyar válogatott nyolcadik lett.

MTI

Budapest 20190714 Cselgáncs 2019 Judo Grand Prix GP Cirjenics Miklós Nemzeti Sport Fotó Tumbász Hédi

Forrás: MW-archívum

Fotó: Tumbász Hédi

Jó formában utazott a cseh fővárosba Cirjenics Miklós, aki az októberi, budapesti Grand Slam-tornán hetedik helyet szerzett. A sorsolás nehéz ágra vezette a paksiak olimpikonját, igaz, egy kontinensbajnokságon egyik ág sem lehet könnyű.

A világranglistán elfoglalt 22. pozíciójával az első fordulóban erőnyerőként nem kellett tatamira lépnie, nyitásként a harminckettő között három perc után ipponnal verte magabiztosan a fehérorosz Nikita Szviridet. A nyolcaddöntőben a ranglista tizenkettedikje, Zelim Kocojev várt a paksi versenyzőre. A két dzsúdós a magyar fővárosban is farkas­szemet nézett egymással, akkor idő előtt Cirjenics győzelmét hirdette ki a bíró. Ezúttal sem kellett megvárni a négyperces rendes játékidőt, most viszont az Eb-harmadik, azeri örülhetett, aki később újfent bronzérmet szerzett a kontinensviadalon. Mindössze harminchárom másodperc után egy belső combdobásra kapott ipponnal maradt alul az ASE kiválósága.

Cirjenics Miklósnak így csakúgy két mérkőzés jutott az Európa-bajnokságon, ahogy a csütörtöki nyitónapon Pupp Rékának. Az 52 kilósok között indult paksi dzsúdós a moldovai Cristina Blanarút földharc során leszorította, s ipponnal továbbjutott, a nyolcaddöntőben viszont a svájci Fabienne Kocher aranyponttal megállította.

A magyar válogatott az 57 kilós Karakas Hedvig aranyával a húsz nemzetet magában foglaló éremtáblázat nyolcadik helyén zárt. A Budapest Honvéd cselgáncsozója mellett Tóth Krisztián (Pénzügyőr SE) hetedik lett. Az Eb-n negyven ország 345 versenyzője lépett tatamira.

Az európai dzsúdóélet erre az évre véget ért, a tervek szerint 2021 januárjában a dohai Mesterek Tornája indítja be az új esztendőt.

Borítókép: Cirjenics Miklós a 2019-es budapesti Judo Grand Prix-n

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!