az év legjobbjai

2020.12.31. 07:59

Szép pillanatokból így is jutott az idei esztendőre

Az elmúlt esztendőben is kijutott a jóból és rosszból a Tolna megyei sportolók és sportegyesületek számára. Szubjektív legjeink a 2020-as esztendőből.

Munkatársunktól

Szekszárd 20200920 Kosárlabda Foto Nemzeti Sport - Micheller Szilvia A képen: Gereben Lívia

Forrás: MW

Fotó: Micheller Szilvia

Az év sportolója

Senki. Mivel a koronavírus-járvány miatt szinte az összes rangos hazai és nemzetközi verseny elmaradt, az idén nem választottuk meg az elmúlt esztendő legjobbját.

Az év edzője

Bognár György. Az Osztermájer Gábor helyére érkező szakemberrel nagy menetelésbe kezdett az NB I-es Paksi FC, amely az első hat meccséből egy döntetlen mellett ötöt megnyert. Bognárral a kispadon tizenkét meccsen hat győzelem, két döntetlen és négy vereség (ebből három az utolsó három körben) volt az atomosok mérlege.

Az év csapata

Szekszárdi UFC. A Szekszárdi UFC NB I-es női felnőtt futsalcsapata az esélytelenek nyugalmával játszva 4–3-ra legyőzte a jóval esélyesebb Astra Kiskunfélegyháza Bulls gárdáját a szombathelyi kupadöntőben, ezzel története első aranyérmét szerezte.

Az év dobása

Hahn János. A Paksi FC 25 éves támadója pazar napot fogott ki a Puskás Akadémia elleni NB I-es bajnokin, a 6–2-es sikerből négy (!) góllal vette ki a részét. A Nemzeti Sporttól ezért 10-es osztályzatot kapott, ő lett a 26. futballista aki kiérdemelte ezt.

Hahn János (jobbra) négy gólt lőtt a Puskás Akadémia elleni bajnokin Fotó: Meder István / MW

Az év hőse

Gereben Lívia. Az Atomerőmű KSC Szekszárd NB I-es női kosárcsapatának 20 éves válogatott bedobójánál tavaly májusban diagnosztizáltak leukémiát, ám a fiatal játékos hatalmas akaraterőről tanúbizonyságot téve legyőzte a kórt. Másfél éves kihagyás után október 7-én, a Vasas Akadémia elleni hazai bajnokin tért vissza a KSC-be, s nyolc perc játékidő alatt három pontot szerzett.

Az év csalódása

Szekszárdi UFC. A megyeszékhely NB III-as futballcsapata nagy reményekkel várta a Közép csoport rajtját, de az őszi idény végére csak két csapatot tudott megelőzni. Öt győzelem és négy döntetlen mellett tizenkétszer vesztesen hagyták el a pályát a sárga-feketék, akiket három edző, Dienes Pál, a beugró Vizdár Zsolt és Turi Zsolt is irányított.

Az év mélyrepülése

Majosi SE. Történelmet írtak a majosiak azzal, hogy vállalták az NB III-as szereplést, de sok sikerélményben nem volt részük. Tihanyvári László csapata huszonegy meccséből egyet sem nyert meg, négy döntetlen mellett tizenhét vereséget szenvedett.

Az év feltámadása

Paksi FC. Pocsékul kezdte a 2020/2021-es bajnoki szezont az NB I-es futballcsapat, amely az első négy meccséből hármat is elveszített, két rúgott góljával szemben ötöt kapott. Aztán az edzőváltás hatására beindult a gépezet, volt harmadik is a PFC a tabellán, amely a hatodik helyről várja a tavaszi folytatást.

Az év sporteseménye

Korinthosz futás. A Korinthosz ultrafutóversenyt hetedszer rendezték meg a Szekszárd és Baja közötti távon, s a leghosszabb távon, 160 kilométeren Csécsei Zoltán óriási rekorddal nyert, több mint negyven perccel (!) ért el jobb időt, mint a 2019-es győztes olasz Enrico Maggiola, aki idén nem indult.

Borítóképen Gereben Lívia, aki legyőzte a leukémiát, és visszatért a pályára

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!