Heroikus győzelem

2020.12.17. 20:25

Szívét-lelkét kitette a pályára mindenki

Rónai Gábor

20101018 Szekszárd Női NB/I. A csoport kosárlabda mérkőzés Atomerőmű KSC-Szekszárd - Aluinvent DVTK. Fotó: Mártonfai Dénes MD Tolnai Népújság Képen: Goree Cyesha, MOKANGO CHANEL

Fotó: Mártonfai Dénes

Négy magasemberét volt kénytelen nélkülözni az Atomerőmű KSC Szekszárd szerda este a BEAC elleni idegenbeli bajnokin. Djokics Zseljko együttese meg is érezte Krnjics Szárá, Erica McCall, Goree Cyesha és Zele Dorina hiányát, az első félidőben meg is szenvedett a szívósan küzdő ellenfelével a kék-fehér együttes. Végül azonban 92–79-es győzelemnek örülhettek a szekszárdiak, akik idénybeli tizedik győzelmüket jegyezték (a mérleget csak a győriek elleni vereség rontja).

„Gratulálok a csapatomnak, mert egy heroikus győzelmet sikerült szereznünk, az utóbbi évek talán legerősebb BEAC-a ellen, úgy, hogy gyakorlatilag a teljes centersorunk hiányzott. Nehéz ez a Covid utáni helyzet, az, hogy szinte lehetetlen a háromnaponta lejátszott meccsekkel kikerülni a sérüléseket. Alig várom, hogy mindenki egészséges legyen és teljes kerettel tudjunk edzeni és játszani. De azt kell, hogy mondjam, ma akármelyik játékosunk ment fel a pályára, szívét-lelkét odatette, hogy megnyerjük a mérkőzést” – értékelt az összecsapás után Djokics Zseljko.

A szekszárdi siker legfőbb letéteményese a 26 ponttal (közte öt triplával), 8 lepattanóval, és 36-os értékindex-szel záró Maja Skorics volt. „Gratulálok az ellenfélnek is, hazai pályán nagyot küzdöttek, komoly gondokat okoztak nekünk. Ám büszke vagyok a csapatomra is, mert ki tudtunk mászni a gödörből, és ahogy ritmusba kerültünk, tudtunk építkezni. Sok játékos hiányzott, elsősorban a festékből, de mindenki tette a dolgát és így tudtunk nyerni” – nyilatkozta a szerb válogatott magasember.

A KSC Szekszárd szombaton (18.30 óra) Miskolcon vív rangadót az Aluinvent DVTK együttesével.

Borítóképünkön: az utóbbi hetekben remeklő Goree Cyesha játékára is nagy szükség lenne korábbi csapata ellen

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!