atlétika

2021.02.02. 16:48

Böndör Márton ötméteres ugrása aranyat ért

Berg Sándor

Fotó: MASZ

Tovább folytatódik a felkészülés a fedett pályás bajnokságokra, múlt héten rendezték a bonyhádi versenysorozat második fordulóját, de a budapesti BOK Csarnokban is összemérték tudásukat az utánpótláskorúak.

A fővárosi versenyen szűk mezőnnyel képviseltette magát Tolna megye, de annál nagyszerűbb eredményeket értek el az indulók. A bonyhádi Balogh Péter 8,38 másodperces új egyéni legjobb idejével jutott a hatvan méter gát döntőjébe, amiből két századot lefaragva végül harmadik lett. Klubtársa, Városi Roland beállítva saját 1,90 méteres csúcsot nyolcadik helyen végzett magasugrásban. Baranyi Boglárka Lilián rúdugrásban szintén egyéni csúcsot elérve (3,20 méter) tizenötödik lett.

A bonyhádi férfi rúdugrók kitettek magukért: Scheidler Géza tanítványa, Böndör Márton kerek ötméteres sikeres kísérletével nem talált legyőzőre, míg Scheidler Dávid 4,70 méterrel negyedik lett.

Böndör Márton a magasban – egyre érettebben versenyez a bonyhádi fiatal Fotó: MASZ

A Szekszárdi Sportközpontot Gyányi Zsombor Buda képviselte, aki 1500 méteren egyéni legjobbjával, 4:30,39 perces idejével tizenötödik helyen ért célba.

A bonyhádi Atlétikai Centrumban rendezett felkészülési verseny második fordulójában ismét népes mezőny gyűlt össze Zalaegerszegtől Debrecenig, Tatabányától Pécsig. Megyénket ezúttal is a nagy négyes, az AC Bonyhád, a DOVASE, a Szekszárdi Sportközpont és a TAM-BAU Tamási KC képviselte. A házigazda két-két első és harmadik, valamint egy második hellyel gazdagodott, a szekszárdiak négy (két első, egy-egy második és harmadik), a dombóváriak két (egy-egy első és harmadik) dobogós helyet szerzetek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!