Női futsal NB I

2021.02.15. 19:05

Pont nélkül maradtak csapataink a hétvégén

A Szekszárdi FC és a Tolna-Mözs is vereséget szenvedett a női futsal NB I hétvégén pótolt bajnoki mérkőzésén, ezzel már mindkét megyei csapat az alsóházat érő helyen áll a tabellán.

Berg Sándor

Fotó: Mártonfai Dénes

A visszavágás fűtötte a Tolna-Mözs csapatát, mely egy héttel korábban hazai pályán maradt alul 5–1 arányban a TFSE-vel szemben. Könnyebb dolga idegenben sem volt a Reveland Tamás együttesének, s ez már a mérkőzés elején beigazolódott. A fővárosiak tíz perc alatt rámoltak be három gólt a tolna-mözsieknek, esélyt sem adva a vendégeiknek.

NB I, a 7. fordulóból.

TFSE–Tolna-Mözs 5–2 (3–0).

Budapest, v.: Apkó (Török Zs., Guttyán).

TFSE: Ősz – Kiss G., Pádár, Folk Zs., Benkő. Csere: Móczik, Kovács Sz., Dióssy, Tell, Králik, Gruber, Janicsek, Wintenitz K. Edző: Csernai Gábor.

Tolna-Mözs: Deczki – Szalkai, Bajcsy, Vámosi, Nagy N. Csere: Kulcsár P., Horváth H., Krár, Sereg, Méhes, Kiss G., Mogyorósi, Csapó, Domján. Edző: Reveland Zoltán.

Gólszerzők: Benkő (2., 24.), Pádár (8., 40.), Folk Zs. (10.), illetve Krár (33.), Szalkai (36.).

Reveland Zoltán: – Most sem tudtuk átlépni saját árnyékunkat, ismét könnyű gólokat ajándékoztunk az ellenfélnek. Amíg a hozzáállásunk nem fog változni és nem hiszünk magunkban, addig kár beszélni a felsőházról.

A Szekszárd két hete a Budaörs ellen szerezte meg első győzelmét a szezonban, ezúttal viszont csak a tisztes helytállásra futotta Nagy-Cseke Vivienék erejéből.

NB I, a 6. fordulóból.

Budaörs–Szekszárdi FC 5–2 (2–1).

Budaörs, v.: Kulcsár D. (Mákos, Pető).

Budaörs: Terdik – Bede Anna, Fábián R., Megyeri, Koch. Csere: Kardosi, Bede Anett, Nagy A., Majtán. Edző: Korozmán Krisztián.

Szekszárd: Kerekes B. – Mausz, Csóka, Nagy-Cseke, Schell. Csere: Lipovszky, Kágyi R., Dombi. Edző: Kágyi István.

Gólszerzők: Bede Anna (3., 33.), Fábián R. (14., 21.), Bede Anett (26.), illetve Nagy-Cseke (5., 22.).

Kágyi István: – Továbbra is sok a hiányzó sérülések, betegség vagy más elfoglaltság miatt. Így mentünk legutóbb az Astrához, és így kellett pályára lépnünk a Budaörs csapata ellen is. A védekezésünk most nem volt olyan jó, mint szokott, a kontráinkat se használtuk ki megfelelően, de a szűk kispadhoz képest mindenki megpróbálta a maximumot nyújtani. A következő három mérkőzésen már teljes kerettel tudunk majd kiállni, és szeretnénk pontot vagy pontokat szerezni!

A bajnokság állása: 1. TFSE 25, 2. DEAC 24, 3. Astra 20, 4. Budaörs 16, 5. Tolna-Mözs 14, 6. Szekszárd 4 ponttal.

Az alapszakaszból már csak három forduló van vissza. Tizenkét lejátszott mérkőzés után már eldőlt, hogy a TFSE és a Debrecen már biztosan ott lesz a felsőházi rájátszásban, ahogy az is, hogy a Szekszárd nem jut a négy közé.

A Tolna-Mözs az alapszakaszban az Astrához és a Budaörshöz utazik még, majd a záró fordulóban a Szekszárdot fogadja. Az UFC azt megelőzően a DEAC-hoz látogat és a TFSE-t látja vendégül.

Borítóképünkön: a világos mezes tolnaiak nem tudtak visszavágni a Budaörsnek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!