Női kosárlabda NB I

2021.03.24. 08:00

A Csata ellen a négy közé jutás a tét a KSC számára

Zele Dorina szerint jó ritmusban van az Atomerőmű KSC Szekszárd, amely ma a Ludovika-FCSM Csata ellen hazai pályán kezdi meg a rájátszást az NB I-ben.

Rónai Gábor

20210306 Szekszárd NB1 A-csoport 21. forduló ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD – ELTE BEAC ÚJBUDA női kosárlabda mérkőzés. Fotó: Mártonfai Dénes MD Tolnai Népújság Képen: Zele Dorina

Forrás: MW-archívum

Fotó: Mártonfai Dénes

Óriási sikert ért el múlt héten az Európa Kupában az Atomerőmű KSC Szekszárd, amely bejutott a sorozat négyes döntőjébe. Djokics Zseljko gárdájára az olasz Reyer Venezia vár majd.

Az április 9. és 11. között esedékes Final Four előtt azonban még komoly feladatok várnak a szekszárdiakra, akik ma lejátsszák a negyeddöntős párharcuk első összecsapását a Ludovika FCSM Csata ellen.

– Ez a bajnokság legfontosabb része, ezt várjuk az egész szezonban, itt dől el minden – mondta Zele Dorina, a KSC bedobója. – A Csata ellen mind a két bajnokinkat megnyertük a szezonban, természetesen most is szeretnénk legyőzni őket, mert a célunk, hogy bejussunk a legjobb négy közé. A külső dobásaikra nagyon oda kell figyelnünk, fontos lesz, hogy végig a mi akaratunk érvényesüljön, és gyors akciókat tudjunk vezetni.

– Azt gondolom, hogy nagyon jó ritmusba került a csapat, nagyon egységesek vagyunk. Sajnos a szurkolóink még nem lehetnek velünk. Nagyon hiányoznak, remek kis ízelítőt kaptunk tőlük Törökországból hazaérkezve, ezt mindenképpen magunkkal visszük, és igyekszünk erőt meríteni belőle – zárta Zele Dorina.

Tippmix Női NB I, negyeddöntő, 1. mérkőzés.

Atomerőmű KSC Szekszárd–Ludovika FCSM Csata.

Szekszárd, városi sportcsarnok, szerda, 17 óra. Vezeti: Cziffra Csaba Zsolt, Goda László, Kovács Nimród János.

A találkozó zárt kapus, a mindiGO televízión lehet élőben követni.

A párharc két győztes mérkőzésig tart, a második találkozót pénteken játsszák Budapesten. Ha szükséges, akkor a harmadik mérkőzést jövő hét hétfőn rendezik.

Maja Skorics visszatérés előtt

Egyre jobb állapotban van, s talán már ott lehet a pályán a Csata elleni meccseken Maja Skorics, az Atomerőmű KSC Szekszárd szerb bedobója, aki a győri EK-buborékban szenvedett térdsérülést.

„Nagyon jól haladok a rehabilitációmmal, egyre jobban érzem magam. Bízom benne, hogy a következő meccseken már kipróbálhatom élesben is, hogy mennyire bírja a térdem a terhelést. Szeretnék minél előbb ott lenni a pályán, és segíteni a csapatot a céljai elérésében” – fogalmazott Skorics.

Borítóképünkön: Zele Dorina (a labdával) azt mondta, az egész szezonban azt várták, hogy végre elkezdődjön a felsőházi rájátszás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!