labdarúgás

2021.03.17. 06:30

A PFC-nél kölcsönben szereplő fiatal játékára is számít Gera

T. N.

Paks 20210306 Labdarúgás OTP Bank Liga NB1 bajnoki mérkõzés Paks Mezõkövesd Foto Nemzeti Sport - Földi Imre A képen: Tamás Olivér Antonio Vutov

Forrás: MW

Fotó: Földi Imre

A MOL Fehérvár FC-től kölcsönben Pakson játszó Tamás Olivér (borítóképünkön balról) is bekerült a magyar válogatott U21-es Európa-bajnokságra készülő keretébe.

A középpályán és a védelemben is szerepeltethető 19 éves futballista az egyik olyan játékos, aki eddig nem játszott a nemzeti csapatban, ám tavaszi szezon meccsein mutatott jó formájával kiérdemelte a meghívót Gera Zoltán szövetségi edzőtől.

Tamás Olivér télen a másod­osztályú Budaörstől érkezett fél évre kölcsönbe az atomvárosiakhoz, akik szerelését eddig nyolc NB I-es mérkőzésen húzhatta magára, s valamennyiszer kezdőként kapott lehetőséget Bognár György vezetőedzőtől.

Az U21-es válogatottunk március 24-én, Székesfehérváron a 16 éves csodagyerekkel, Youssoufa Moukokóval (Borussia Dortmund) érkező németek ellen kezdi meg szereplését a hazai társrendezésű korosztályos Európa-bajnokságon, három nappal később a Bozsik Arénában az Adrian Mutu irányította románok, március 30-án, Fehérváron a Justin Kluivertet (Leipzig) és Mitchel Bakkert (PSG) is soraiban tudó hollandok ellen lép pályára csapatunk.

A C-csoport küzdelmeit Győr-Gyirmóton és Szombathelyen játsszák, melyben az orosz, az izlandi, a francia és a dán válogatott szerepel.

A másik két csoportnak (Szlovénia, Spanyolország, Olaszország, Csehország, illetve Horvátország, Anglia, Portugália, Svájc) Szlovénia ad otthont.

A felnőttválogatottnak jövő héten kezdődik a vb-selejtező (Marco Rossi csapata jövő csütörtökön Lengyelországot fogadja), így az OTP Bank Liga következő fordulójára április első hétvégéjén kerül sor. A Paksi FC az MTK Budapestet fogadja, pontos időpont még nem ismert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!