Női kosárlabda NB I/B

2021.03.18. 13:38

Értékes győzelmet arattak Baján a KSC fiataljai

TEOL

Forrás: MKOSZ

Fotó: ZSOKA

Az Atomerőmű KSC Szekszárd utánpótlás korú játékosokból álló csapata az idei évben az Amatőr NB1-es bajnokság erősebb, Piros csoportjában versenyez. Studer Zsuzsa edző együttese kedd este Baján lépett pályára, ahol nagyot küzdve értékes idegenbeli győzelmet aratott.

A félidőben még a házigazda vezetett hat ponttal, ám a nagyszünet után a KSC szigorított védekezésén. A szekszárdiak a harmadik negyedben mindössze kilenc pontot engedélyeztek ellenfelüknek, miközben Horváth Dóra és Pop Annamária kosaraival átvették a vezetést. Az atomosok remekül szedték a lepattanókat is, összesen félszáz gyűrűről lecsorgó labdát gyűjtöttek be, így előnyüket a záró játékrészben megőrizve nyerték az összecsapást.

Amatőr NB I., Piros csoport, 20. forduló

Bajai NKK–Atomerőmű KSC Szekszárd II. 62–68 (25–19, 13–13, 9–21, 15–15)

Baja, dr. Pósta Sándor Sportcsarnok (zárt kapuk mögött). V: dr. Szalóki, dr. Danka.

Szekszárd: Haag 3, POP 14/9, Vincze 5/3, Németh 2, HORVÁTH 19. Csere: Holcz 9, Renczes 9, Andi 7/3. Edző: Studer Zsuzsa.

– Kemény, fizikális meccsen vagyunk túl, és rendkívül örülök neki, hogy győztesen hagytuk el a pályát. Rendkívül elégedett vagyok a lepattanózással, a játék ezen elemében magasan ellenfelünk fölé nőttünk. Ez kellett ahhoz, hogy nyerni tudjunk a rutinosabb Baja ellen. Mindenki, aki ma lehetőséget kapott, hozzátett a győzelemhez. Büszke vagyok a csapatra! – értékelt Studer Zsuzsa edző.

A szekszárdi fiatalok március 21-én, vasárnap 15:00 órától az UNI-Győr SZESE gárdáját fogadják, továbbra is zárt kapuk mögött.

Borítóképünkön: A KSC centere, Horváth Dóra (20) 19 pontja mellé 7 lepattanót is begyűjtött

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!