Női futsal NB I

2021.03.11. 18:31

Helyt adtak az óvásnak, a Tolna-Mözs készülhet az elődöntőre

A Magyar Labdarúgó-szövetség Versenybizottsága elfogadta a Tolna-Mözs Szekszárdi FC elleni vasárnapi bajnokiról benyújtott óvását, ennek értelmében a Reveland Zoltán együttese a női futsal NB I felsőházában folytatja a rájátszást.

Berg Sándor

Fotó: Mártonfai Dénes

Sikerrel óvta meg a Szekszárdi FC elleni vasárnapi, 1–0-ra elveszített bajnoki mérkőzését a Tolna-Mözs vezetősége, mely ezzel 3–0-s végeredménnyel megkapta a győzelemért járó három bajnoki pontot.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, az alapszakasz záró fordulójában a megyeszékhely együttesében jogosulatlanul szerepelt Nagy-Cseke Vivien Edina (a találkozó egyetlen góljának szerzője), a fiatal játékost ugyanis egy nappal korábban a Pécs elleni U19-es nagypályás bajnokin kiállította a játékvezető. A szabály szerint így a sportoló játékengedélye addig felfüggesztésre kerül, amíg az MLSZ Fegyelmi Bizottság (FEB) nem hoz döntést róla.

Az MLSZ Fegyelmi Bizottsága arról is határozott, hogy a megyei rangadó 18. percében kiállított Kiss Gréta „egy soron következő női felnőtt futsal bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást” kapott, míg szekszárdi kispadtól szintén piros lappal elküldött szakmai igazgatót, Micskó Márkot „a mérkőzéssel kapcsolatos sportszakemberi tevékenységtől egy soron következő NB I-es női felnőtt futsal bajnoki mérkőzésre szóló eltiltással” sújtották.

A sikeres óvás azért volt sorsdöntő, mert így a Tolna-Mözs a harmadik helyre lépett elő az élvonalbeli bajnokság tabelláján, és ennek köszönhetően – sorozatban negyedszer – a felsőházban folytathatja a küzdelmet.

Női NB I, az alapszakasz végeredménye: 1. DEAC 31, 2. TFSE 29, 3. Tolna-Mözs 23, 4. Budaörs 22, 5. Astra 20, 6. Szekszárd 4 ponttal.

Jövő hét végén a helyosztókkal folytatódnak az NB I-es küzdelmek. Az egyik elődöntőben Reveland Zoltán együttese a TFSE-vel mérkőzik meg – a pályaválasztói előny a fővárosiaknál lesz –, míg a másik ágon a DEAC és a Budaörs csatázik a fináléba kerülésért. A Magyar Kupa négyes döntőjében érdekelt Szekszárd az elmúlt két szezonban bajnoki döntőt játszó Astrával találkozik, az első találkozót Üllőn játsszák majd. A párharcok két nyert mérkőzésig tartanak.

Így alakult a megyei rangadó

Emlékeztető. Női NB I, alapszakasz, 15. forduló.

Tolna-Mözs–Szekszárdi FC 0–1 (0–0). Tolna, városi sportcsarnok, zárt kapuk mögött. Vezette: Petrovics (Mihálovics, Horváth J.). Tolna-Mözs: Deczki – Krár, Szalkai, Vámosi, Nagy N. Csere: Kulcsár P., Horváth H., Bajcsy, Kiss G., Mogyorósi, Csapó, Szöllős, Domján. Edző: Reveland Zoltán. Szekszárd: Kerekes – Mausz, Halászi, Nagy-Cseke, Horváth K. Csere: Csóka, Lipovszky, Kágyi R., Dombi, Schell. Edző: Kágyi István. Gól: Nagy-Cseke (21.). Kiállítva: Kiss G. (18.).

Borítóképünkön: a sikeres óvás után Reveland Zoltán együttese készülhet a felsőházban folytatja

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!