atlétika

2021.03.17. 20:49

Tamási ezüstérem is született a szombathelyi dobó ob-n

T. N.

Fotó: Beküldött kép

Március első hétvégéjén szép, napsütéses időben került sor a Téli Dobó Magyar Bajnokságra. A Szombathelyen megrendezett versenyen felnőtt és U16 korosztályban osztottak bajnoki címeket. A dobók első fontos megmérettetésén jó eredmények születtek a magyar élvonal részvételének köszönhetően, és ebben a jó mezőnyben Tolna megyei éremnek is örülhettünk.

A Tamási TAM-BAU AC nehézatlétái ilyenkor, mondhatni szinte már hazajárnak az Alpokaljára. Lacza András csoportja idén sem szakított a hagyományokkal, hiszen éremmel tértek vissza a megyébe. A felnőtt férfiak diszkoszvetésében Sólyom László képviselte a tamási színeket, a 27 esztendős versenyző az első sorozatban 51 méter 98 centiméterre repítette a kétkilós szert, ami egyben az egyéni legjobb eredménye is. Bár a hátralévő öt sorozatban a versenybírói döntésekkel hadakozva nem sikerült javítani (három kísérlete is érvénytelen lett), így is a dobogó második fokára állhatott fel.

Szintén a vasi megyeszékhely adott otthont ugyanezen a napon a Mezei Futó Magyar Liga harmadik állomásának, ahol Szemerei Levente diadalmaskodott a felnőtt férfiak nyolc kilométeres versenyében. A szekszárdiak hosszútávfutója 26:23 perces idővel ért célba több mint fél perccel megelőzve legjobb riválisát, a helyi színekben futó Kovács Attilát.

A tamási Sólyom László (balra) ezüstérmet szerzett (Beküldött fotó)

Az ország másik végében ugyanezen a hétvégén a Maraton Magyar Bajnokságot rendezték meg. Mint beszámoltunk róla, Debrecenben egy 2,8 km-es kisebb és egy 3,5 kilométeres nagyobb kört alakítottak ki, az atlétikapályáról indulva előbbit egyszer, a másikat tizenegyszer futották körbe, mielőtt visszatértek a Gyulai István Stadionba, ahol a célvonalon ért véget a 42195 méteren át tartó verseny. Zsigmond Előd, a Szekszárdi Sportközpont hosszútávfutója második legjobb időeredményével, 2:34:41 órás futásával lett ötödik.

Eredmények a Téli Dobó OB-ról

Férfiak. Diszkosz: 2. Sólyom László (Tamási TAM-BAU AC) 51,98 méter. U16. Fiúk. Diszkosz: 6. Beke Zétény (Tamási TAM-BAU AC) 40,28 m. Kalapács: 4. Beke Zétény 52,24 m. Lányok. Gerely: 6. Kurcz Kata (Szekszárdi Sportközpont) 25,10 m.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!