kosárlabda

2021.03.30. 09:53

Theodoreán Alexandra pikáns párharcra számít az UNI Győr ellen

Szerdán az UNI Győr MÉLY-ÚT vendégeként kezdi meg elődöntős párharcát a női élvonalban az Atomerőmű KSC Szekszárd.

Tolnai Népújság

Győr 20210119 női Kosárlabda Európa Kupa KSC Szekszárd BC Prometey Fotó Dömötör Csaba Nemzeti Sport Theodoreán Alexandra

Forrás: MW-archívum

Fotó: Dömötör Csaba

A két együttes nemcsak a régmúlt miatt ismeri jól egymást, de az idei szezonban is már háromszor megmérkőztek egymással. A bajnokságban mindkétszer a kisalföldi gárda került ki győztesen: hazai pályán 84–78-ra, idegenben 75–64-re maradt alul Djokics Zseljko csapata. E két vereség is kellett ahhoz, hogy végül a győriek szerezzék meg az alapszakasz második helyét, s ezzel együtt a pályaválasztói előnyt az elődöntőben (Iványi Dalma együttese 19 győzelem mellett 3 vereséget szenvedett, a Szekszárd 18/4-es mérleggel zárt).

Az érmeket azonban majd most fogják osztani, vagyis a szerdai, valamint a pénteki és az esetleges vasárnapi összecsapás (mindegyik 17 órakor kezdődik) is fontosabb lesz a két alapszakasz-mérkőzésnél. Ahogy fontos találkozó volt az Európa Kupa-meccs is, amit viszont a szekszárdiak nyertek 75–67 arányban.

„Izgatottan várjuk a Győr elleni küzdelmeket, az idei meccsekből fakadóan pikáns párharcra számítunk. Nem lesz sok időnk a mérkőzésig, de ahogy eddig, úgy most is maximálisan fel fogunk készülni belőlük. Kulcsfontosságú lesz, hogy a két vezérüket, Beatrice Mompremiert és Brianna Kieselt mennyire tudjuk kikapcsolni a játékból – fogalmazott a klub honlapjának Theodoreán Alexandra. – Szerencsések vagyunk, mert nemcsak jó játékosok, hanem klassz emberek alkotják a csapatunkat, ezáltal végig jó hangulatban telik az év. A szezon ezen szakaszában már egymás energiáiból merítünk erőt. Mindenkin érződik, hogy a sok és kemény munka gyümölcsét ebben az időszakban arathatjuk le” – tette hozzá a szekszárdiak csapatkapitánya.

A negyeddöntőből az Atomerőmű KSC a Ludovika-FCSM Csata, a Győr a TFSE-MTK ellen jutott tovább 2–0-s összesítéssel. Ahogy akkor, úgy az elődöntős párharc is az egyik fél második győzelméig tart. A másik ágon a bajnoki címvédő Sopron Basket az Aluinvent DVTK-val mérkőzik meg, vagyis az előző teljes szezon (a 2019/2020-as idényt a koronavírus miatt törölték) két finalistájából csak az egyik jut ezúttal a döntőbe.

A mérkőzés felvezetéseként a szekszárdi klub az alábbi videót osztotta meg Youtube-csatornáján.

Borítókép: Theodoreán Alexandráék most arathatják le a munka gyümölcsét

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában