Férfi kosárlabda Magyar Kupa

2021.04.09. 09:42

Sokat kivett az atomosokból a visszakapaszkodás

Nem jutott be a Magyar Kupa legjobb négy csapata közé az Atomerőmű SE, amely szerdán késő este nagy csatában 86–80-ra kikapott az Egis Körmendtől.

T. N.

Forrás: NS

Fotó: Földi Imre

Dzunics Braniszlav együttese beragadt a meccs elején, s bár az ekkor összeszedett hátrányát ledolgozta, a hajrában már nem maradt elég ereje ahhoz, hogy a vezetését megőrizze és elbúcsúztassa a vasiakat.

„Megérdemelten nyertek a körmendiek. Egy rossz szót sem szólhatok ugyanakkor a csapatomra. Egy kicsit beragadtunk az elején, és emiatt végig futottunk az eredmény után. Aztán sikerült átvennünk a vezetést, de a végjátékból a vasiak jöttek ki jobban. A játékosaim odatették magukat, jó energiával kosárlabdáztak, de a hajrában pontosabbnak kellett volna lennünk” – mondta Dzunics Braniszlav, az ASE vezetőedzője.

„Nagyon jól játszottak a körmendiek, agresszíven jöttek ki a pályára, minden lepattanóért mentek. Gratulálok a saját csapatomnak is, mivel az első negyedben nagyon nagy hátrányt szedtünk össze, de sikerült visszajönnünk, és az utolsó negyedben még át is tudtuk venni a vezetést. Sajnos ez nem volt elég, utána megint jött egy kis rövidzárlat, a Körmend ezután el tudott húzni hat ponttal és ezt meg is tudta tartani a végéig. Megtettünk mindent, amit lehetett, kicsit játszhattunk volna pontosabban, illetve figyelhettünk volna jobban a támadólepattanókra, de úgy gondolom, hogy mindenki kiadta magából a maximumot” – értékelt Eilingsfeld János, az Atom erőcsatára.

Emlékeztető.

Egis Körmend–Atomerőmű SE 86–80 (27–14, 16–21, 21–19, 22–26)

KÖRMEND: THAMES 18/6, SIMONS 18/9, Mócsán 8, Ferencz 12/6, Taylor 10. Csere: IRELAND 13/9, Tóth N. 4, Durázi 3, Takács K. ASE: Kovács I Á. 9/3, Capers 3/3, SHEPARD 15/3, Jackson 7, Lóránt 16. Csere: Valerio-Bodon, Paige 8/6, EILINGSFELD 16/6, Kis R. 6/6.

Az elődöntőben (péntek): Szolnok–Falco 15, Debrecen–Körmend 17.45.

Borítóképünkön: Lóránt Péter (a labdával) jól játszott a vasiak ellen

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!