Női futsal NB I

2021.05.02. 06:30

Nagyon kevés hiányzott az újabb tolnai bravúrhoz

A bajnoki finálé harmadik mérkőzésén a debreceniek hosszabbítás után, büntetőkkel nyertek a kétszer is vezető tolnaiak ellen, akiknek mindössze 16 másodperc hiányzott az újabb idegenbeli sikerhez.

TEOL

Forrás: MW

Fotó: Kiss A.

Miután legutóbb a tolnaiak nem tudtak élni a hazai pálya előnyével, így két mérkőzés után 1–1-ről folytatták a felek az egyik csapat harmadik győzelméig tartó bajnoki döntőt. Reveland Zoltán ezúttal kénytelen volt nélkülözni az előző mérkőzésen piros lapot kapott Vámosi Georginát, a tolnaiak mestere ennek ellenére úgy vélte, „nüanszok fognak dönteni” a harmadik összecsapáson. Nem is tévedett...

Gól nélküli első játékrészt követően a vendégek szereztek vezetést: a 25. percben Nagy Noémi szerzett labdát, szólója végén a debreceni kapus még védeni tudott, de a támadást kísérő Kiss Gréta a hálóba lőtte a a kipattanót (0-1). Alig két perccel később egyenlítettek a hazaiak: egy kapu elé belőtt labdát André továbbította a jobb sarokba. (1-1).

Mivel a rendes játékidőben több gól nem született, következhetett a hosszabbítás. A 45. percben Csapó váltotta gólra a hatodik debreceni szabálytalanság után megítélt 10 méterest (1-2). Mindössze 16 másodperc volt hátra a ráadásból, amikor egy balról középre adott labdát Krascsenics a tolnai kapuba lőttw (2-2).

Büntetőpárbaj döntötte el a mérkőzést, amelyben a debreceniektől Fekete, Czégény, Üveges és André is betalált, míg a vendégektől csak Nagy Noémi váltotta gólra büntetőjét, így a DEAC került előnybe az egyik fél harmadik sikeréig tartó bajnoki döntőben. A következő, negyedik összecsapást Tolnán rendezik május 16-án (kezdés 17.00 órakor).

Női NB I., döntő, 3. mérkőzés

DEAC–Tolna-Mözs 2–2 (0–0, 1–1), büntetőkkel 4–1

Debrecen, Egyetemi Sportaréna. V: Szabó F., Varga Gy.

DEAC: Tóth R. – Tóth N., Krascsenics, Üveges, Horváth V. Csere: Torma, Fekete, Pócsik, André, Nagy A., Fülöp, Czégény. Edző: Quirikó Vivien.

Tolna: Deczki – Szalkai, Kiss, Nagy N., Csapó. Csere: Kulcsár, Horváth H., Méhes, Mogyorósi, Szőllős. Edző: Reveland Zoltán.

Gól: André 27., Krascsenics 50., illetve Kiss 25., Csapó 45.

Borítóképünk: Kiss Gréta (a labdával) szerezte a tolnaiak első gólját

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!