olimpia

2021.07.22. 10:03

Odafigyelnek rájuk az ötkarikás játékok helyszínén

Négy napja már az olimpia helyszínén, Tokióban tartózkodik a magyar küldöttség cselgáncs válogatottja, köztük Pupp Réka is. Az Atomerőmű SE kiválósága megkeresésünkre megosztotta olvasóinkkal az utazással és a kinttartózkodással kapcsolatos élményeit.

Berg Sándor

Fotó: Beküldött kép

Budapest, Dubaj és végül Tokió. Ez az útvonal vezetett a cselgáncsozók számára a nyári ötkarikás játékok helyszínére. Ez repülővel sem rövid út, ám a sportolóknak öt évig kellett harcolniuk a repülőjegyért, hogy hazájukat képviselhessék a nyári játékokon.

„Az út hamar eltelt, s mivel a repülők nem mehettek teljes kapacitással, a kényelemmel sem volt probléma, nyújtózkodni is lehetett – mondta lapunknak Pupp Réka, az Atomerőmű SE 52 kilogrammos súlycsoportban érdekelt versenyzője. – A hétórás időeltolódást jól viseltem, nagyjából megbarátkoztam az átállással. Mindegyik nap jól telt, igaz, még napközben elér a fáradtság és ez okoz némi nehézséget.”

Az olimpiai faluban a koronavírus-helyzet miatt fokozottan ügyelnek arra, hogy a sportolók elkülönüljenek a civilektől, ezt összességében Pupp is meg tudta erősíteni.

„Talán minimálisan engedtek a szorításból, de azért próbálják tartani magukat a tervhez. Van egy úgynevezett OCHA alkalmazás, amiben vezetnünk kell a napi testhőmérsékletünket, vannak-e tüneteink, találkoztunk-e olyan személlyel, akiről később kiderült, hogy elkapta a vírust, de azt is be kell írni, hogy szedsz-e valamilyen gyógyszert” – avatott be a részletekbe.

Az olimpiai faluban minden rendelkezésre áll a fodrászattól kezdve a bankon át egészen a mosodáig és varrodáig. A sportolók számára nélkülözhetetlen a rendszeres és egészséges étkezés, valamint az edzés, amiben szintén nem szenved hiányt a helyszín.

„Egy hatalmas étkezde van, valamint egy nagy konditerem. Kint is tudtunk edzeni a Kodokánon vagy a saját helyünkön Kitán, ahova csak mi járunk, de a vívók is itt táboroznak beköltözés előtt. A reggeli után jön a délelőtti edzés, mire onnan visszaérünk, jöhet az ebéd, majd délután a regenerálódás. Bőven van lehetőség elütni az időt, ezért gyorsan is telnek a napok” – árulta el egy napját az első olimpiáján szereplő paksi dzsúdós.

A világranglistán 19. helyen álló Pupp Réka kiváló évet produkál, a tel-avivi és a tbiliszi Grand Slam-tornán, valamint a lisszaboni Európa-bajnokságon is bronzérmet szerzett. A Tolna megyeiek közül először ő lesz érdekelt Tokióban, a selejtezők vasárnap hajnali 4 órakor kezdődnek a Budókan csarnokban.

Borítókép: Braun Ákos (balról), Pupp Réka és Cirjenics Miklós pénteken utazott ki Tokióba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!