Kézilabda

2021.09.08. 10:39

A megyei osztályban készülhet rá az NB-s kihívásokra a Tolna KC

Hosszú idő után nem indít csapatot a Tolna KC egyik nemzeti bajnokságban sem, ahogy a megyebajnok Tamási KC sem lép egy osztállyal feljebb az új szezonban.

Berg Sándor

20210410 Tolna NB II- es női felnőtt-Dél-nyugat csoport 17. fordulóban, női kézilabda mérkőzés Tolna KC - Tungsram SE Nagykanizsa. Fotó: Makovics Kornél MK Tolnai Népújság

Fotó: Makovics Kornél

Véget ért egy korszak a Tolna KC-nál, mely hosszúra nyúló NB-s évei után, az előttünk álló 2021/2022-es szezonban csak a megyei bajnokságba nevezte be felnőttcsapatát.

„Az előző idény keretét javarészt idősebb játékosok alkották, s bizony, szinte több volt az anyuka, mint a gyermek nélküli. Mégis helytálltunk az NB II-ben, fontos mérkőzéseket nyertünk meg, a tizenkét csapatos bajnokságban elért nyolcadik helyünk pedig elváráson felülinek mondható – fogalmazott Izsák Bálint vezetőedző, aki azt sem rejtette véka alá, miért csak a megyebajnokságban indulnak. – Most jött el számukra az idő, hogy szögre akasszák cipőjüket. Abbahagyta Konkoly Edit, Sipos Ágnes, Szabó Andrea, Molnár-Steiner Éva, valamint a szezon felénél megsérült Szilágyi Hedvig.”

A megmaradt felnőtteknek, kiegészülve az ifjúsági játékosokkal a megyei bajnokság megnyerése lesz a céljuk.

„Nem teszünk le az NB II-es indulásról, ehhez azonban meg kell nyernünk a bajnokságot. Remélhetőleg ez a visszalépés csak átmeneti időszak lesz, próbáljuk az ifistákat olyan szintre felhozni, hogy megálljuk majd a helyünket a harmadosztályban – folytatta a tolnai edző, aki hozzátette, tehetségből akad bőven a klubnál. – Öten is vannak, sokat kell velük dolgozni, vannak elmaradások, de látom, miben kell fejlődniük. Próbálom minél előbb olyan szintre hozni, hogy megállják majd a helyüket a magasabb osztályban.”

Az új idényben az egyik legnagyobb rivális a Tamási lehet, mely az előző idény aranyérmeseként nem vállalta az osztályváltást. A gárda nemcsak a tolnai, de a somogyi és a baranyai megyebajnokságban is rajthoz áll.

„A csapatból négy meghatározó játékos is anyai örömök elé néz, így Nagy-Schmidt Nikolettre, Takács Kittire, Kapinya-Szabó Dominikára és Seemann Katalinra sem számíthatok a jövőben. Cél a bajnoki címünk megvédése. Úgy gondolom, hogy a másik két megyei pontvadászat erősebb lesz, hiszen több klub, így a NEKA és a Siófok, valamint a PEAC és a Mohács is indít utánpótláscsapatot” – vázolta a helyzetet Varga László, a tamási együttes vezetőedzője.

A Tolna megyei bajnokság sorsolását jövő héten tartják, az idény várhatóan októberben rajtol el a Tolna KC, a Tamási KC, a KSZE Tengelic, valamint a dunaföldvári Holler UFC részvételével – tájékoztatott Bacs József elnök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!