karate

2021.09.29. 14:49

Két év kényszerszünet után tért vissza a Cikádor Kupa

Kétéves kényszerpihenőt követően tért vissza a Cikádor Kupa a szekszárdi városi sportcsarnokba. A főszervező, Nagy Ákos elárulta, a kupa egy újfajta sorozat tesztállomása volt.

Munkatársunktól

Fotó: Beküldött kép

A Bátaszék SE mindig is híve volt, azoknak a törekvéseknek, mely a karate versenysport tömegbázisának növelését, és a sportág népszerűsítését célozzák meg.

Az idei Cikádor Kupa ezúttal, a magyar WKF karate edzői team által kidolgozott háromszintű versenyrendszer első tesztállomása volt. A rendszer alapvető célja az azonos korú, de különböző tapasztalatú és érettségű versenyzők külön kategóriákba való sorolása, azért hogy a különböző tudásfokon lévő sportolók mindannyian megtalálják azt a szintet, melyen versenyezni szeretnének.

Az idei megmérettetésre közel háromszáz versenyző, több mint 350 nevezése érkezett 6-7 éves kortól a junior 16-17 éves korosztályig.

Fotó: Beküldött képek

A háromszintű szisztéma, megvédi az alapszintű versenyzőket a profiktól, akik akár minden nap edzenek és szinte minden hétvégéjüket a megmérettetésnek vetik alá. Az edzői team azt reméli, hogy a reform törekvés hozadékaként egyre több kisgyerek és fiatal sportoló vállalja fel a versenyzést és a későn érő versenyzők sem vesznek el a rendszerben az esetleges idő előtti kudarcélményeik miatt.

A végső összesítésben az első helyet az UTE szerezte meg, a második helyen a Kakusei KE végzett, míg a harmadikra az MTK ért oda.

Tolna megyét két klub, a rendező Bátaszék SE és a Tanren-Fadd képviselte. Előbbi három aranyat, öt ezüstöt és tizenegy bronzot nyert, amivel az éremtábla kilencedik helyén végzett. Utóbbi egy arannyal, hat ezüsttel és két bronzzal a tizenkettedik helyet szerezte meg.

Eredmények

Bátaszék SE. 1. helyezettek: Szabó Balázs (kata), Hefner Zsófia (kumite), Kiss Bánk Botond (kumite). 2. helyezettek: Nagy Gergő (kumite), Puskás Donát (kata), Rózsahegyi Richárd (kumite), Steigler Bence (kumite), Vörös Botond (kata). 3. helyezettek: Hefner Zsófia (kata), Izsák Fruzsina (kata, kumite), Nagy-Jánosi Botond (kumite), Pesti Ábel (kata), Péter Boglárka (kumite), Péter Panna (kata, kumite), Váncsa Zsombor (kata), Varga Máté (kata) Vörös Botond (kumite).

Tanren-Fadd SE. 1. helyezett: Bali Anna (kata). 2. helyezettek: Acsádi Petra (kumite), Kirtyán Gábor (kumite), Kirtyán Zita (kumite), Varga Kolos (kumite), Vargyas Diána (kumite), Vargyas László (kumite). 3. helyezettek: Bali Levente (kumite), Kirtyán Zita (kata).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!