atomfutás

2021.09.13. 17:52

Kevesebben voltak, de remekül sikerült az idei Atomfutás

A pandémia a hétvégi Atomfutás indulói létszámát is megrostálta, de aki elindult, az többségében remekül érezte magát.

Rónai Gábor

Fotó: Molnár Gyula

Még el sem rajtolt a mezőny, de már bőszen törölgették a homlokukat a startvonalnál toporgók a paksi ATOMfutáson. Pokoli volt a hőség, a nyarat idézően égette a nap az aszfaltot, az ASE sportcsarnok melletti füves területen pedig szép számmal gyülekeztek a futók. Sok-sok számban lehetett indulni, a kicsikre hatszáz, kétezer és háromezer méter megtétele várt, a felnőttek öt és tíz kilométeren, illetve negyed, fél és háromnegyed maratonnyi távon mérhették össze tudásukat.

A legnépszerűbb idén is a brutálATOM volt, a visszajelzések szerint pokolian jó pályát építettek a szervezők.

Ennek helyben is hangot adtak, de nagyon sokan a verseny közösségi oldalán üzentek a szervezőknek.

 

Scheffer István lapunknak elmondta, valamivel több mint nyolcszázan indultak, köztük dr. Kovács Antal, az Atomerőmű Sportegyesület elnöke, az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. kommunikációs igazgatója is, aki már régi visszajáró vendége a versenynek.

„Voltak pozitív és negatív vélemények is, ami egy ilyen volumenű versenynél teljesen normális. Mindkettőből tanulunk, a pozitív véleményekből építkezünk, a negatívak pedig az üzenik, hogy jövőre mit kell majd jobban csinálnunk” – mondta Scheffer István.

„Brutál jó volt az idei pálya, köszönjük!” – írta az egyik kommentelő a Facebookon.

Tényleg jó volt, különösen a szalmabálákkal körülzárt vizesárok nyerte el az indulók tetszését, de a szalmalépcsőt sem volt könnyű megmászni.

A szervezők vasárnap már el is bontották az akadályokat, s talán már el is kezdték fejben a szervezést, hogy a jövő évi Atomfutás még az ideinél is jobb legyen.

 

Címkék#Atomfutás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!