Fogathajtás

2021.09.16. 10:02

Minisztertől is kaptak tapsot az első fürgedi verseny hajtói

Negyvenhét rajthoz állást regisztráltak a fürgedi fogathajtó versenyen. Három pincehelyi és egy paksi győztest avattak.

Rónai Gábor

Fotó: Kiss Albert

Elégedetten nyilatkozott lapunknak Nagy Péter versenyigazgató, amikor arra kértük, hogy értékelje a megyei bajnokság hétvégi fordulóján történteket. Mint kiemelte, első alkalommal rendeztek versenyt Fürgeden, korábban tíz évig Ozora volt a helyszín, de idén – nem részletezett okok miatt – váltottak, és nem bánták meg.

Süli János, a paksi bővítésért felelős miniszter is ott volt a versenyen, a térség országgyűlési képviselője adta át a díjakat a helyezetteknek.

A helyiek mellett bakra pattantak Fejérből, Bács-Kiskunból, Vasból, Somogyból és Pest megyéből érkezett hajtók is, s valamennyien a remek talajt és a kiválóan felépített pályát dicsérték. A megyei versenyzők az öt kategóriából négyben is az élen végeztek, a Pincehelyi LSE három győztest adott, egy sikert pedig a Paksi Fogat SE könyvelhetett el.

Akadályhajtásban a paksi Bíró Nimród állhatott fel a dobogó legfelső fokára, vadászhajtásban pedig a pincehelyi Nagy István és Végi Gábor nyakába akasztottak aranyat, a póniknál pedig Schmidt Zoltán győzött.

A verseny a Tolna megyei bajnokság soros fordulója volt, a szezon jövő hétvégén a mözsi viadallal zárul.

A győztesek és a jobb megyei eredmények

Kettesfogatok (C-kategória): 1. id. Semjén Attila (Mezőszilasi LSE), ...3. Hatala Roland (Pincehelyi LSE), 4. Fritz József (Paksi Fogat SE), ...6. Oszkó János (Pincehelyi LSE), ...8. Nagy István (Pincehelyi LSE), ...10. Metzger Zsolt (Paksi Fogat SE).

Kettesfogatok (D-kategória): 1. Bíró Nimród (Paksi Fogat SE), 2. Somkert Máté (Paksi Fogat SE), 3. Rikk József (Paksi Fogat SE), 4. Nagy Péter (Tolna-Mözsi LE), 5. Gazdag Judit (Faddi SE), 6. Oszkó Katalin (Pincehelyi LSE).

Pónifogatok (C-kategória): 1. Schmidt Zoltán (Pincehelyi LSE), 2. Schmidt Boglárka (Pincehelyi LSE), 3. Végi Gábor (Pincehelyi LSE).

Vadászhajtás (C-kategória): 1. Nagy István (Pincehelyi LSE), ...4. Oszkó János (Pincehelyi LSE), 5. Fritz József (Paksi Fogat SE), ...7. Nagy Péter (Tolna-Mözsi LE).

Vadászhajtás, pónifogatok: 1. Végi Gábor (Pincehelyi LSE).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!