Küzdősportok

2022.02.24. 08:15

A jubileumi, tizedik gálán búcsúznának el Halászék

Májusban jön a jubileumi, tizedik Harcosok Éjszakája küzdősportgála a szekszárdi sportcsarnokban. A helyi kedvencek itt búcsúznak el a közönségtől.

Rónai Gábor

Úgy tűnik, idén már nem lesz semmi akadálya annak, hogy összejöjjön a tizedik Harcosok Éjszakája elnevezésű küzdősportgála. Az elmúlt két évben a koronavírus-járvány, előtte pedig a pénzügyi nehézségek miatt nem sikerült tető alá hozni a nagy sikerű rendezvényt, amelynek utolsó felvonását 2018 májusában rendezték. 

Halász Gábor akkor pontozással győzte le a budapesti Szabó Rolandot, s kilencedik gáláján a kilencedik győzelmének örülhetett. A győztes sorozatot 2011-ben az albán Xhavit Visoka ellen kezdte építeni, majd Szalai Viktort (2011), Rostás Lázárt (2012), Béres Zoltánt (2013), Felly Manaziát (2013), Pintér Attilát (2014), Huszka Attilát (2015) és ismételten Szalai Viktort (2016) verte el.

Halász – aki civilben vagyonőrként dolgozik az atomerőműben – most azért is bizakodik, hogy meg tudják tartani a gálát, mert a Szekszárdi Sportközpont is beszállt a szervezésbe, s talán így a szponzorok is könnyebben állnak majd a rendezvény mögé. 

Az biztos, hogy nem menne rossz helyre a pénz, az Atomerőmű KSC Szekszárdon kívül csak ezek a gálák tudnak ezernél is több embert megmozgatni – ahogy a múltban akadt is olyan, amelyen egy gombostűt sem lehetett volna leejteni a városi sportcsarnokban. 

A jubileumi, tizedik gálát a tervek szerint május 28-án rendezik, s ezen búcsúznának el a közönségtől a helyi kedvencek. Halász mellett Ericles Torres, Novák György vagy Orsós István. A gála egyúttal emlékkupa is lenne, a két évvel ezelőtt tragikus hirtelenséggel elhunyt Vas Krisztiánra, a város- és megyeszerte kedvelt MMA-harcosra emlékeznének az egykori sporttársak. 

Jó formában van

Halász Gábor kiváló formának örvend, rendszeresen jár kesztyűzni, de mellette sokat fut, és újabban nagyon belejött a jeges vízben való fürdőzésbe is (a hétvégén is merült a Csörgén). Közben pedig elvégzett egy tanfolyamot, amelyen nemzetközi légzésoktató végzettséget is szerzett. Azt mondta, sokkal fittebbnek, erősebbnek érzi magát, s kevésbé fáradékony. „Ha előbb megismerkedek ezzel a technikával, több győztes meccsem lehetne” – fogalmazott Halász, aki jelenleg 57 profi meccset számlál, ezek közül 38-at győzelemmel, 19-et vereséggel zárt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!