Alta Ripa bajnokság

2022.02.26. 10:27

Sorozatban negyedszer lett a tolnai terem királya az Old Brothers

Véget ért a 34. Alta Ripa teremlabdarúgó bajnokság Tolnán. A pontvadászat november elejétől február közepéig tartott, seniorcsapatok részvételével, a tolnai városi sportcsarnokban.

S. K.

Az Old Brothers az utolsó mérkőzésén Fotó: Józsa Jácint

A valaha a megye egyik legnépszerűbb téli teremfocisorozatában 2019 óta csak szeniorcsapatok küzdenek. A 2021/2022-es kiírásban az Old Brothers, a Csel-Szi, a DZ Hűtéstechnika, a Tolnai Öregfiúk, valamint a Bor és Halásztanya indult. 

A korábbi kiváló labdarúgókat, köztük egykori NB I-es játékost is felvonultató Old Brothers ezúttal is kiemelkedett a mezőnyből, és zsinórban a negyedik bajnoki címét zsebelte be. Hibátlan teljesítménnyel lett bajnok, az ezüst­érmesnél is több mint kétszer annyi pontot gyűjtve. 

A dobogós helyezésekért viszont nagy volt a csata. Nem sokkal a bajnokság vége előtt még úgy tűnt, hogy a Bor és Halásztanya, illetve a Tolnai Öregfiúk között dől el a második hely. Ám a DZ Hűtéstechnika remek hajrával végül megelőzte ezt a két riválist. A Bor és Halásztanya, illetve a Tolnai Öregfiúk között a gólkülönbség döntött.

34. Alta Ripa bajnokság

A végeredmény: 1. Old Brothers (36 pont, +45-ös gólkülönbség), 2. DZ Hűtéstechnika (16 pont, –11), 3. Bor és Halásztanya (15 pont, +5) 4. Tolnai Öregfiúk (15 pont, –2); 5. Csel-szi (7 pont, –37). 

A gólkirály Klem Viktor (Tolnai Öregfiúk) lett 16 találattal. A góllövőlista 2. helyén Éger László (Old Brothers) végzett 14 góllal. A 3. helyet holtversenyben Major Péter (Bor és Halásztanya), Horváth Gábor (Old Brothers) és Radics Attila (DZ Hűtéstechnika) szerezte meg, egyaránt 13-13 találattal. 

A legkevesebb gólt Májik Márió, az Old Brothers kapusa kapta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!