Női kosárlabda Európa-kupa

2022.03.09. 21:49

Lelkes közönsége adhat plusz erőt a KSC-nek

A sztárok egész sorával érkező török Galatasarayt fogadja az Atomerőmű KSC Szekszárd ma este az Európa-kupában. A tét a legjobb négy közé kerülés.

Rónai Gábor

Studer Ágnes (a labdával) és Bálint Réka a Hatay elleni, négy évvel ezelőtti EK-meccsen is ott volt a KSC-ben (Fotó: Mártonfai D.)

Negyedszer játszik török riválissal az Atomerőmű KSC Szekszárd, amely a sorozatot 2014-ben megnyerő Galatasarayt fogadja az Európa-kupa negyeddöntőjében. A bronzéremmel záruló tavalyi álomutazás során két török egylet is a KSC útjába került: előbb a győri „buborékban” a Kayseri Bellona (88–71), majd a Kayseriben rendezett minitornán az Elazig Il Ozel Idare (77–67) sem jelentett akadályt Djokics Zseljko tanítványainak. A szekszárdiak akkor meg sem álltak a bronzig, amit a hazai rendezésű Final Four-ban szereztek meg a francia Carolo Basket elleni 68–55-ös győzelmükkel.

A 2017/2018-as kiírásban ugyanakkor nem volt ok az örömre, az amerikai óriással, Courtney Parisszal megerősített Hatay 76–74-re győzött Szekszárdon az Európa-kupa nyolcaddöntőjében, a visszavágón pedig esélyt sem adott a KSC-nek (65–98). 

A Hatay az egyetlen török klub, amelyik ebben a sorozatban megfordult a szekszárdi városi sportcsarnokban, s egyúttal megtapasztalhatta, hogy milyen kiváló hangulatot is tudnak teremteni a KSC fanatikus drukkerei.

Mindezt azért fontos kiemelni, mert a kormány döntése értelmében hétfőtől zárt térben már nem kötelező maszkot viselni, ráadásul az események látogatásához kötött védettségi igazolványra sincs szükség ahhoz, hogy bárki ott legyen ma este hatkor az utóbbi években sok emlékezetes csatát látott arénában. Érdemes is lesz időben útra kelni, az összecsapás iránt ugyanis nagyon nagy az érdeklődés, jó eséllyel megint telt ház lesz a csarnokban.

Igazi világsztárokkal érkezett meg tegnap a megyeszékhelyre a Galata, ahogy azt már meg is írtuk, elég csak az amerikai Kelsey Plumot, vagy a szerb Tina Krajisnik-Jovanovicsot kiemelni. Érdemes leírni és megjegyezni a török Pelin Bilgic nevét is, aki az Euroliga gólpassz­listáján az első helyen áll, illetve Merve Aydinét, aki 2018 januárjában még a Hatay játékosaként léphetett be a szekszárdi városi sportcsarnok ajtaján. A FIBA szakírója a nyolcas mezőnyben jelenleg a Galatasarayt tartja a legerősebb gárdának, s első helyre tette az erősorrendben. A KSC Szekszárdot ezzel szemben utolsóként rangsorolta.

„Szeretnénk megcáfolni az oldal szakíróját – mondta lapunknak Szabó Noémi, a klub szakmai és sportigazgatója. – Bombaerős kerettel érkeztek a törökök, nagyon jó egyéni teljesítményekre képesek, de komoly csapatmunkával, összehangolt védekezéssel és támadójátékkal készülünk. Soha vissza nem térő alkalom ez, amit kaptunk a sorstól. Nem vagyunk maradéktalanul boldogok, mert nem a pályán harcoltuk ki ezt az esélyt, de ha már megkaptunk, akkor szeretnénk is élni vele. Miklós Melinda és Gereben Lívia hiányozni fog, de a többiek mindent megtesznek majd a bravúrért, azért, hogy előnyt szerezzünk a jövő heti visszavágóra. Számítunk lelkes közönségünkre, reméljük, hogy sokan kijönnek szurkolni nekünk. Ha ott vannak a csapat mögött, az óriási támogatást jelent a lányoknak” – fűzte hozzá Szabó Noémi. 

A 18 órakor kezdődő találkozót a DigiSport élőben közvetíti. A diákok ingyenesen tekinthetik meg a mérkőzést. 

A női Európa-kupa negyeddöntőjének további párosításai.

Márcious 10-én játsszák: Basket Landes (francia)–Tango Bourges (francia) 20 óra. LDCL Asvel Feminin (francia)–CBK Mersin (török) 20 óra. Március 15-én játsszák: Umana Reyer (olasz)–Valencia BC (spanyol) 19.30 óra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!