Férfi kosárlabda NB I

2022.04.15. 17:14

Lélektanilag sokat jelent a győzelem

T. N.

Legutóbb Pécsett a baranyaiak nyertek kiélezett csatában, van tehát miért revansot venniük a paksiaknak (Fotó: DN)

Lélektani szempontból rendkívül fontos győzelmet aratott Nyíregyházán az Atomerőmű SE a férfi NB I alsóházában. Jan Pavlik csapata koncentrált játékkal vívta ki a győzelmet, s tett egy lépést az playout (az utolsó két helyezett ki-ki meccseket vív a bennmaradásért) elkerülése felé. Szombaton hazai pályán a PVSK-Veolia ellen lehet tenni egy újabb lépést e felé. 

„Az volt az elsődleges, hogy védekezésben legyünk rendben. Bízom benne, hogy túlvagyunk a nehéz időszakon. Fontos, hogy megismételjük ezt a produkciót. Kiélezett mérkőzésen vannak hullámvölgyek, de megérdemelten nyerünk, mert 38 percen keresztül betartottuk a taktikát. Nagy harc lesz a folytatásban!” – értékelte a látottakat Jan Pavlik, a paksiak vezetőedzője. 

Az ASE jelenleg nyolc győzelemmel áll, és már nem utolsó. Ha legyőzi a pécsieket, akkor egyet megint léphet felfelé, s ha közben a Zalaegerszeg is megveri a Nyíregyházát (a papírforma szerint ez várható), már csak egy győzelemre lesz a nyírségiektől. A PVSK-t az alapszakaszban hazai pályán meggyőző játékkal, 89–66-ra legyőzték Eilingsfeld Jánosék, ezt kellene megismételni.

Az alsóház programja, szombat:
Atomerőmű SE–Pécsi VSK-Veolia 19 óra, Zalakerámia ZTE KK–Hübner Nyíregyháza 18 óra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!