Labdarúgás

2022.04.06. 07:30

Nem lehet hátradőlni

A Majosi SE magabiztosan nyert a Bonyhád VLC ellen a megyei I. osztályú focibajnokság hétvégi rangadóján. Lizák Péter, a hazaiak kapitánya azonban azt mondja, még nem dőlhetnek hátra.

Rónai Gábor

Nagy győzelmet arattak vasárnap! Gratulálok hozzá! 
– Köszönöm szépen a társaim nevében – mondta Lizák Péter, a Majosi SE csapatkapitánya, aki góllal járult hozzá a Völgységi el Clásicón kivívott 2–0-s győzelemhez. – Jól ment a játék a csapatnak, mindenki hozzátette a magáét ehhez a sikerhez. Minden úgy alakult, ahogy azt előzetesen elterveztük. 

 

Aranyat érő győzelem volt? 
– Azt nem mondom, hogy aranyat érő, de fontos volt, hiszen ezzel nemcsak megőriztük az első helyünket a tabellán, de még növelni is tudtuk a bonyhádiak előtt. Ugyanakkor nem altathat el bennünket a siker, semmiképpen sem dőlhetünk hátra. Visszavan még nyolc mérkőzés a szezonból, nagyon oda kell figyelnünk, mert az embert érhetik meglepetések. 

 

Nagyon sima, izgalommentes lett az önök számára a derbi. Gondolta volna előre? 
– Ilyen sima meccsre nem számítottam, de utólag örülök neki, hogy így alakult. Gyorsak voltunk, agresszívek voltunk, a bonyhádiak nem tudták tartani velünk a lépést. Az első perctől kezdve támadólag léptünk fel, s ha berúgjuk a helyzeteinket, akkor akár négy-öt gólt is szerezhettünk volna. Persze nem akarok elégedetlennek tűnni, így is szép eredményt értünk el. 

Volt nagy ünneplés az öltözőben? Mégiscsak a szezon legfontosabb meccsét nyerték! 
– Ne gondoljon nagy duhajkodásra. Elfogyasztottuk közösen a vacsorát, koccintottunk egyet, aztán mindenki ment haza. Új hét, új feladat. Mostantól már a hétvégi ellenfelünkre, a szekszárdiak elleni meccsre készülünk. 

Azért azt nem vitatja ön sem, hogy ezt az aranyat már csak a Majosi SE veszítheti el. 
– A mi kezünkben van a sorsunk, ez kétségtelen. A szezon elején a bajnoki cím megszerzését tűztük ki célul, s a hétvégén tettünk egy nagy lépést ennek irányába. Elindultunk egy úton, ha ezen megyünk tovább, célba fogunk érni! 
 

Ez történt a völgységi rangadón
Majosi SE–Bonyhád Völgység LC 2–0 (1–0). Majos, 600 néző. V.: Szappanyos (Pekoli D., Farkas R.). 
Majos: Genzler – Széles, Kovács G., Pál A., Kugli – Simó, Keczeli (Bányai, 85.) – Lizák P. (Bognár S., 59.), Hock, Petrovics (Sümegi, 75.) – Pál M. (Máté B., 91.). Edző: Kardos Ernő. 
Bonyhád: Szabó Sz. – Szász D. (Szőts A., 17.), Szlama, Máté R. (Pap M., 85.), Preininger (Sásdi B., a szünetben) – Erdélyi Zs., Deli, Ágics, Kvanduk J., Sebestyén N. (Jerabek, 85.) – Pap R. Edző: Dienes Pál. 
Gólszerzők: Lizák P. (15., 11-esből), Bognár S. (60.). 
Jók: a majosi csapat valamennyi játékosa dicsérhető. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!