Labdarúgás

2022.04.22. 09:14

Paks–Fradi döntőt rendeznek a kupában

T. N.

Az Újpest elhasalt Nagy Richárdék előtt. (Fotó: Mártonfai D.)

Fotó: Mártonfai Dénes

A Ferencváros lesz a Paksi FC ellenfele a Magyar Kupa május 11-i döntőjében. Azok után, hogy a PFC kedden 3–0-ra legyőzte és kiejtette a címvédő Újpestet, szerdán, lapzártánk után a Ferencváros könnyed, 4–1-es sikert aratott az NB II-ben szereplő ETO FC otthonában. 

A története első Magyar Kupa-döntőjére készülő Paksi FC-nél reménykedtek benne, hogy a győriek megtréfálják a Fradit, de ha már így alakult, akkor a jelenlegi legjobb magyar csapatot próbálják meglepni a nemzet arénájában. 

„Egy magyar játékosnak az egyik legnagyobb dolog, ha a Puskás Arénában futballozhat – mondta Nagy Richárd, a paksiak támadója, aki kezdőként hatvankét percet töltött a pályán az újpestiek elleni elődöntőben. – Nagy volt a tét, hiszen a döntő lebegett a szemünk előtt, és végtelenül boldogok vagyunk, hogy megcsináltuk, és elértük a vágyott finálét. Célunk talán mindenki számára egyértelmű, ha már idáig eljutottunk, nyerjük is meg a finálét” – tette hozzá a kiválóan cselező támadó. 

„Sokan közülünk most fognak először a Puskás Arénában játszani, ami biztos pluszmotivációt fog jelenteni, és természetesen egy ilyen elődöntő után a győzelemért utazunk majd Budapestre – tette hozzá Sajbán Máté, a harmadik paksi gól szerzője. – A második gólunk lélektanilag nagyon jókor jött. Talán akkor billent végleg felénk a meccs, aztán pedig már további találatok is benne voltak a levegőben részünkről” – tette hozzá. 

A paksiak a klubtörténet eddigi legnagyobb sikerét 2011-ben érték el, amikor a debreceniekkel szemben elhódították a Ligakupát. A Magyar Kupában soha ilyen magasságokban nem jártak, mint idén, a korábbi kiírásokban két alkalommal jutottak el a negyeddöntőig, de az rendre a végállomást jelentette számukra.
Az atomvárosiak útja a kupadöntőig
A Paksi FC az újpestiek elleni meccsig nem játszott hazai pályán, aminek az oka, hogy rendre nála alacsonyabban jegyzett ellenfelekkel mérkőzött. A menetelést a megye egyes Gyömrő vendégeként kezdték egy 9–1-es sikerrel, aztán az NB II-es III. Ker TVE (5–0) és Aquital Csákvár (2–0), majd az NB III-as Kolorcity Kazincbarcika (1–0) következett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!