Női labdarúgás

2022.05.02. 20:28

Az elején beragadó Szekszárd kiütéses győzelmet aratott

Nem indult jól, de nagyszerű győzelem lett a vége. A Szekszárdi UFC esélyt sem adott a Csepel FC-nek az NB II.-es női bajnokság 27. fordulójában.

T. N.

Kiss Gabriella (jobbról) három gólja után fogadhatta a gratulációkat. (Fotó: Makovics K.)

A lányok az összecsapás elején ugyan ráhozták a szívbajt Micskó Márk vezetőedzőre, de a folytatásban akár rattanfotelből is nézhette volna az előadást a szakvezető.

„Rémálomszerűen kezdtük a mérkőzést, ami után az ellenfelünk már 2–0-ra vezetett – tekintett vissza az összecsapásra Micskó Márk. – A harmincadik perctől azonban a lányok felébredtek, és ennek köszönhetően már előnnyel vonulhattunk pihenőre. A második félidőben már az történt a pályán, amit szerettünk volna, így megérdemelt győzelmet arattunk. Elég kritikus vagyok a csapatommal és a játékosaimmal, de most a kritika mellé jár nekik a hatalmas nagy gratuláció is” – fogalmazott a szakember.

Női NB II., Nyugati csoport, a 27. fordulóban.
Szekszárdi UFC–Csepel FC 7–2 (3–2).
Szekszárd. V.: Bányai D. (Juhász D., Barta V.). 
Szekszárd: Magyar J. – Hortobágyi, Kövesdi D. (Sajabó, a szünetben), Kágyi Á. (Kovács Zs., 88.), Kágyi K. (Seres V., 84.), Kiss G., Csorbai N., Acsádi P., Katona K., Prigli (Nagy-Cseke V., 77.), Dombi (Vári, a szünetben). 
Csepel: Káli (Forgács, a szünetben) – Bors (Tajti, 60.), Monyók, Diamant, Mesterházi (Pável, 70.), Kókai, Folk Zs., Helly, Veress, Király R., Király F. (Bálint, 70.). 
Gólszerzők: Kiss G. (38., 45., 82.), Nagy-Cseke V. (87., 90.), Csorbai (35.), Kágyi Á. (79.), illetve Helly (11.), Diamant (19.).

A bajnokság állása (az élboly): 1. Szekszárdi UFC 55 (22 mérkőzés), 2. MOL Fehérvár 54 (21 mérkőzés), 3. Budaörs 49 (21), 4. Kelen 47 (21) ponttal.

A Szekszárdi UFC-nek még két meccse van hátra a szezonból. Szombaton a ZTE FC (kezdés 12 óra), május 21-én pedig a Szentlőrinc-DPASE (kezdés 17 óra) vendégei lesznek Kiss Gabrielláék. 

Fehérváron nem ment az UFC-nek
Hétközben is játszott egy mérkőzést a Szekszárd, mégpedig a MOL Fehérvár FC otthonában. Micskó Márk tanítványai nagyot küzdöttek a legnagyobb rivális otthonában, de a korán bekapott gól alapjaiban meghatározta a meccs kimenetelét. Végül a fehérváriak 3–0-ra nyertek, és lépéselőnybe kerültek az aranyéremért zajló versenyfutásban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!