Futóverseny

2022.05.04. 09:29

Ezernégyszáz csapatot megelőzve lettek bajnokok

Negyedik alkalommal nyerték meg a Szolgálati Agarak az UltraBalaton elnevezésű futóversenyt. A csapat tagjai között két Tolna megyei rendőr is volt, akik két nappal korábban a BM Országos Terepfutó Bajnokság dobogójának tetején is álltak.

TEOL

Fotó: TMRFK

A Balaton körbefutását célzó megmérettetést 16. alkalommal szervezték meg április utolsó hétvégéjén. Az elmúlt három évben nem talált legyőzőre a rendőrökből álló rendészeti futóválogatott csapata, a Szolgálati Agarak, mely a 10-13 fős csapatok mezőnyében indult, címvédőként – közölte a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság. Ebben a kategóriában 870 csapat állt rajthoz. 

A csapatban tizenhárman futottak, közöttük volt két Tolna megyei rendőr is, a két nappal korábban befejeződött országos terepfutó bajnokság első és második helyezettje, Noé Attila és Kovács Krisztián. Nekik a közel 211 kilométeres távon fejenként körülbelül 15-16 kilométert kellett megtenniük, nem kocogó tempóban.

A versenyzők világosban indultak és vasárnap éjjel, vaksötétben értek célba. A csapat tagjai elképesztő teljesítménnyel futották le a több mint 210 kilométert, hiszen mindössze 12 óra 9 perc és 22 másodperc kellett a célba éréshez. Ezzel több, mint 13 perccel előzték meg a második helyezett csapatot. Ez azt jelenti, hogy egy kilométert körülbelül átlagosan 3 perc 28 másodperc alatt futottak le.

A versenyen egyébként összesen a különböző kategóriákban 1410 csapat indult. A Szolgálati Agarak nemcsak saját kategóriájukat, a 10-13 fős csapatok versenyét nyerték meg, hanem immár negyedik éve – 1410 csapat közül – abszolútban sem találtak legyőzőre.

A megmérettetésen ugyancsak részt vett Prantner Gábor, a Paksi Rendőrkapitányság munkatársa, aki barátjával, a szintén paksi Sáfrány Gáborral a kétfős csapatok versenyében indult.

A képen balról Sáfrány Gábor és Prantner Gábor a kupával. Fotó: TMRFK

Mindketten elképesztőt mentek, hiszen mindössze 17 óra 20 perc 7 másodpercre volt szükségük, hogy ketten egymást váltva körbefussák a Balatont.

A Paksi Sprint nevű duó tagjai ezzel a második helyezést érték el a kétfős csapatok kategóriájában, melyben összesen 41 csapat mérette meg magát. A Gáborok a 2-3-4 fős csapatok versenyében a 275 csapatból is az előkelő 14. helyet szerezték meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!