Kosárlabda NB I.

2022.05.11. 20:14

Kikapott az Atom, újabb meccs a bentmaradásért

Az Atomerőmű SE kétpontos vereséget szenvedett a PVSK otthonában a férfi kosárlabda NB I playout-párharcában, így szombaton Pakson kell kiharcolni az NB I-ben maradást.

Munkatársunktól

PVSK-Veolia–Atomerőmű SE 73–71 (Fotó: Laufer László)

Úgy indult, mint Pakson. Az ASE egy 9–0-s kezdéssel nyomatékosította, hogy le akarja zárni a párharcot. Aztán feljöttek a pécsiek, de ahogy a szombati meccsen, úgy most is csak közelíteni tudtak a Eilingsfeld Jánosékhoz, akik igyekeztek megbecsülni a labdát, és kidolgozott helyzetekig játszottak.

A második etapot viszont a hazaiak kezdték 8–0-val, és át is vették a vezetést. Ettől kezdve pedig ők diktáltak, a Paks elveszítette a ritmust, és csak kapaszkodni tudott. A nagyszünetre nagyot fordult a világ, már a PVSK állt jobban – persze a hárompontos előny a kosárlabdában semmi.

A szünet után egy ideig minden abban a mederben csordogált, ahogy az első félidőben abbamaradt, hol az ASE, hol a Pécs vezetett, nem lehetett megjósolni, hogy melyik csapat örül a végén. Aztán a negyedik negyedre megrázta magát az Atom, és Eilingsfeld, valamint Mislav Brzoja és Ken Brown kosaraival lerázta a pécsieket, öt perccel a vége előtt nyolccal vezetett (66–58). 

Kézben volt a meccs, s vele a bennmaradás, de mégsem jött össze. Ez az előny sem lett elég, a nagyot hajrázó Pécs a végén újra fordított, mégpedig Donalsdon két jó büntetőjével. Két másodperc volt már csak vissza, amikor Pacevicius egyenlíthetett volna, de a litván dobása célt tévesztett. Szombaton jön a harmadik meccs, amelyet mindkét gárda tiszta lappal indít...

PVSK-Veolia–Atomerőmű SE 73–71
(15–22, 24–14, 16–21, 18–14)
Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok, 1000 néző. V: Cziffra Cs., Győrffy P., Nagy V.
PVSK: HAYNES-JONES 13/3, Donaldson 11/3, IVOSEV 13/6, BRKICS 16/3, Meleg 9. Csere: Bíró O. 9/3, Goldring, Illés M. 2. Vezetőedző: Edző: Drazen Brajkovic.
Atomerőmű SE: Frank Á., Brown 13/9, BRZOJA 16/3, EILINGSFELD 20/6, Pacevicius. Csere: Keith 11, Kovács Á. 6, Goins 5/3, Pajor. Vezetőedző: Jan Pavlik

Az egyik fél második sikeréig tartó playout-párharc állása 1–1. A mindent eldöntő meccset szombaton 18 órakor játsszák Pakson. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!