Női kosárlabda

2022.07.11. 07:52

Felfrissített kerettel kezdi a szezont a KSC

Három új légióssal kezdi meg a felkészülést a 2022/2023-as szezonra az előző idényt bajnoki ezüstéremmel és Magyar Kupa-bronzzal záró, idén ismét az Euroliga főtábláján szereplő Atomerőmű KSC Szekszárd.

TEOL

A KSC egyik legnagyobb fogása, az előző idényben a francia Montpellier csapatát erősítő brit Sydney Wallace (3) megszerzése (Fotó: Mártonfai D.)

– A megszokottnál nagyobb vérfrissítésre került sor a keretben, ami részben a mi elhatározásunk, részben a távozók döntésének az eredménye – számolt be a változásokról Szabó Gergő ügyvezető a klub honlapján. – Még a tavalyinál is később raktuk össze a csapatot, zömében rajtunk kívülálló okok miatt, hiszen az előző szezon végeztével azonnal belekezdtünk a munkába Szabó Noémi sportigazgatóval. Sokat kellett dolgoznunk a háttérben, hogy legalább az előző év szintjén maradjunk. Az Euroligában eredetileg selejtezővel számoltunk, de az orosz klubok kizárása miatt egyből a csoportkörbe kerültünk, ami örvendetes.

– A távozó három külföldi játékosnak más elképzelése volt a jövőjével kapcsolatban, valamint Gereben Lívia is jelezte, máshol kívánja folytatni karrierjét – folytatta az elnök. – Ami az újakat illeti: Sydney Wallace az Euroliga előző idényében 16 pontot dobott átlagban, ez önmagáért beszél…  Victoria Vivianstől sokat várunk, nagy WNBA-tapasztalattal rendelkezik, míg a harcos erényeket csillogtató, fáradhatatlan, remek blokkoló Ruthy Hebarttól a palánkok alatt számítunk markáns játékra. Korábban már bejelentettük Boros Júlia érkezését, ő jelenleg az U20-as Európa-bajnokságon képviseli klubunkat a magyar válogatottban. Szücs Gréta többször a keretben volt tavaly is, a következő szezonban talán még nagyobb szerepet kap.”

Az ügyvezető elnök azt is elmondta, változás történt a szakmai stábban is. Az erőnléti edző, Isidora Vasziljevics tanulmányai befejezése miatt hazatért Szerbiába, a helyére honfitársa, Alen Ninkov érkezik.

– Talán sokakban felvetődött a kérdés, mi a helyzet a bajnoki elődöntőben súlyosan megsérülő Krnjics Szárával? Nos, a center teljes felépülését követően klubunk Sárival közösen dönt arról, mi lesz a folytatás – tette hozzá Szabó Gergő. A klubvezető hozzátette, a csapat augusztus 15-én, hétfőn kezdi a felkészülést a 2022-2023-as szezonra. Az azt megelőző napokban a játékosok alapos orvosi vizsgálatokon esnek majd át.

Az Atomerőmű KSC Szekszárd ezzel a kerettel kezdi a felkészülést a 2022/2023-as idényre (Forrás: KSC Szekszárd)

Az Atomerőmű KSC Szekszárd kerete a 2022–2023-es szezonra (zárójelben a játékosok posztja és nemzetiségük):

Bálint Réka (3-4, csapatkapitány), Boros Júlia (2-1), Cyesha Goree (4-5, amerikai-magyar), Holcz Rebeka (2-3), Horváth Dóra (5), Ruthy Hebard (4-5, amerikai), Mányoky Réka (3-4), Miklós Melinda (2-1), Studer Ágnes (1-2), Sydney Wallace (1-2, brit), Szücs Gréta (4-5), Victoria Vivians (3-4, amerikai).

A stáb: Djokics Zseljko (vezetőedző), Horváth Zsófia (edző), Alen Ninkov (szerb, erőnléti edző), Darko Antics (szerb, fizioterapeuta), Fekete Krisztián (gyúró), dr. Vörös Tibor (orvos).

A KSC tavalyi keretéből távozók: Andi Hanna, Gereben Lívia, Kolby Morgan (amerikai), Nikolina Milics (bosnyák, Carolo Basket), Zala Friskovec (szlovén).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!